Mindenki nyugodt vagy éppen fergeteges, kellemes élményekkel, finom falatokkal és sok nevetéssel teli nyárra vágyik. Ám a megvalósításban sokan akadályokba ütköznek – de csak addig, amíg nem fogadják meg leckéinket.

Listening to my favourite song

IDŐBEOSZTÁS

Vegyél elő egy lapot, és rajzolj három kört egymás köré. A legbelsőbe írd azokat a tevékenységeket, dolgokat, amelyekre mindenképp szeretnél időt szánni – ezek lesznek a legerősebb pilléreid. Az eggyel nagyobb körbe írd azokat, amelyekben hajlandó vagy, illetve szükséges rugalmasnak lenni. A külső körbe meg azokat a dolgokat írd össze, amiket kiiktatsz az életedből, amelyekre nemet mondasz végre.

ÉNIDŐ

Sok helyen találkozol ezzel a kifejezéssel, de vajon te gyakorlod ezt? A stresszmentesség egyik legfontosabb eleme a magaddal töltött minőségi idő. Akkor fog működni, ha előre betervezed: például minden héten 30 perc szerdánként, amikor csak magadra figyelsz és magadnak adsz. Szóval mire vágysz?

MOZGÁS

Tudtad, hogy 10 másodpercnyi stressz fél óra alatt ürül ki a sejtjeinkből? A rendszeres és örömmel végzett mozgás bizony valódi kincs a testnek és a léleknek, hiszen a szervezetben felhalmozódott méreganyagok távozását is felgyorsítja.

ÉTKEZÉS

A tudatosság itt is kulcsfontosságú. Minél inkább érzelmi alapon eszel, annál frusztráltabb leszel, és már indul is az ördögi kör. Fogalmazd meg azt a három apró és betartható szabályt az étkezéseddel kapcsolatban, amit tényleg teljesíteni tudsz ezen a nyáron.

NAPLÓÍRÁS

Vegyél egy csodaszép füzetet! Csak a tiéd lesz, és add neki azt a címet, hogy 2016 nyara. Írj bele mindennap pár sort arról, hogy mi történt veled, hogy érzed magad, és miért vagy éppen aznap hálás. Örömkönnyek közt fogod hónapok múlva újraolvasni.

További tanácsokat a Nők Lapja Psziché 2016/5. számának 36. oldalán találtok.

Szöveg: Veres Paula

Fotó: Thinkstock