Rég voltam ennyire izgatott, mint a nyári mozis forradalomtól

A koronavírus miatt új életre kelhetnek a szuperhangulatos kert- és autósmozik, amik visszaadhatják a filmnézés ünnepszerű varázsát. Az már hab a tortán, hogy olyan filmeket láthatunk nagyvásznon, amiket soha korábban.

Este 9 előtt nem sokkal már egészen gyorsan váltanak az ég és a felhők a kék egyre sötétebb árnyalataira. Nem sokkal előttünk halkul el kicsit a Váci út is, ami önmagában nem nagy szó, az annál inkább, hogy itt, a város szívéhez közel, de azért igazából egy elég kietlen területen töltöm majd az utóbbi időszak egyik leghangulatosabb két óráját.
Merthogy autósmoziba jöttünk! Mondanám, hogy ilyet csak amerikai filmekben láttam, de nem igaz, mert emlékszem, hogy gyerekkoromban egyszer az unokatestvérem addig nyaggatta az akkor már kamasz nővérét, hogy magukkal vittek. Iszonyú büszkék voltunk, hogy mi most a nagyokkal mulatunk, csak sajnos a kis Annának túl ijesztő volt a film, és annyira nyüszögtem, hogy végül a baráti társaságból az egyik srác hazavitt engem – és az unokahúgomat is, aki emiatt nyilván napokra megsértődött rám. Hát erről elég is ennyi.
Ami érdekesebb, hogy az elmúlt hetekben egyre több hír jött szembe a neten arról, hogy szerte Magyarországon hol nyitnak újra vagy most először kertmozik, hogyan költözik a városi mozi szabadtéri vászonra. Amikor pedig eldöntöttem, hogy írni akarok a szemünk előtt éppen kibontakozó mozis forradalomról, beesett két autósmozis meghívó. Ráböktünk az egyikre, így szerda este már a Coen testvérek remekművét, A nagy Lebowskit néztük a férjemmel – az autónkból.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi köze van a tücsköknek Charles Bronson pisztolyához?
Miért olyan jó, ha újat tud mutatni egy öreg hippi?
Mit adhat nekünk a nyári mozis forradalom?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .