Az újhold, akárcsak a telihold, hatással van a kedélyállapotunkra. De míg utóbbi inkább negatív irányban befolyásolja az érzéseinket, addig az újhold új lehetőségeket teremt az életünkben.

Kos

Az újhold igazán termékennyé tesz, bármilyen feladat gördül az utadba azt lelkesen és sikeresen tudod elvégezni. Érdemes ezt az időszakot feltöltődésre használni, hogy az újhold múltával is hasonló energiával tudj dolgozni.

Bika

A holdciklus változása arra inspirál, hogy felülmúld önmagadat. Mindent megteszel ezért, hogy az erőfeszítéseid olyan dolgot eredményezzenek, amire méltán lehetsz büszke. A képzeleted ilyenkor szárnyal, de azért érdemes tartalékolni belőle arra az időre is, amikor a telihold köszönt be.

Ikrek

Ha van olyan dolog, amivel nehezen boldogulsz, hagyd az újhold időszakára – legalábbis ha megteheted. Ilyenkor ugyanis könnyen meg tudod valósítani az álmaid, valahogy ösztönösen ráérzel arra, hogyan lehet a dolgokat rendezni.

Rák

Céltudatos hozzáállásra motivál az égen megjelenő újhold, sőt, abban is segít, hogy biztonsággal tekints a saját jövődre. Ugyanakkor makaccsá is tehet, ami nem minden esetben hozza meg a gyümölcsét. Érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt végleges döntésre szánod el magadat.

Oroszlán

A tudásod megszilárdítására és gyakorlatban való használatára kifejezetten hasznos ez a pár nap. Úgy érezheted, hogy sokkal ügyesebben tudod ezeket a dolgokat abszolválni, mint a holdciklus bármelyik másik napján, csak vigyázz, nehogy túl magasra tedd a lécet!

Szűz

Az újhold a lehetőségek megteremtéséért felel, esetedben biztosítja a jobb kommunikációs csatornák kialakítását. Ha van olyan téma, amiről nem tudsz, nem mersz beszélni, ilyenkor érdemes előhozakodni vele.

Mérleg

Hajlandó vagy mindent megtenni azért, hogy a konfliktusokat elkerüld, de nem szabad mindig engedned. Az újhold időszaka megfelelő arra, hogy olyan kompromisszumos megoldásokat dolgozz ki, amelyek megerősítik a saját pozíciódat, legyen szó akár a munkáról, akár a magánéletről.

Skorpió

Vannak olyan szokásaid, amiktől már régóta szeretnél megszabadulni? Az újhold elszántsággal ruház fel, megmutatja a leszokás útját, egyúttal abban is segít, hogy valami jóra cseréld a rossz beidegződéseket. Nem kell kapkodni, haladj lépésről-lépésre.

Nyilas

Az újhold a görcsös megfelelési vágyadat csökkenti, méghozzá azáltal, hogy a kreativitásodat serkenti. Minél inkább szabadjára tudod engedni a gondolataidat, annál jobban sikerül majd a visszafogottságodat szabadságra cserélni.

Bak

Az újhold számodra maga a fellélegzés. Ilyenkor sokkal könnyebben tudsz a frusztrációdtól megszabadulni, sőt, többre értékeled a szórakozást, mint azt bármelyik másik napon tennéd. Ez a fajta felszabadulás mások szemében is sokkal vonzóbb személyiséggé tesz.

Vízöntő

A személyes kapcsolataidnak kedvez az újhold megjelenése: ilyenkor sokkal fontosabbnak tartod, hogy a szociális viszonyaidat rendezd. Ez azért hasznos, mert ezzel a látókörödet is szélesítheted, és egyúttal természetesen a barátságaidat is elmélyítheted.

Halak

Szenvedélyességedhez nem fér kétség, de a hozzáállás önmagában kevés – legalábbis más napokon. Ha felkelt az újhold, annyira hitelesen és magabiztosan tudsz minden ötletedről beszámolni, hogy tények nélkül is elnyerheted mások bizalmát.

Szöveg: D.A.

Forrás: tarot.com

Fotó: Thinkstock