Mutasd a csillagjegyed, megmondjuk, milyen rossz szokásod van, és azt is, hogyan változtass rajta!

A mondás úgy szól, hogy senki nem tökéletes, amit az asztrológia is megerősít, sőt, egyúttal megoldást is kínál az egyes problémákra.

csillagjegy-fej

Kos

A Kosok szó szerint és átvitt értelemben is a nyomás rabjai, ami részben előnyükre válik, részben pedig hátráltatja őket, ugyanis kapcsolataikban képtelenek kompromisszumot kötni. Azonban az egész ellensúlyozható gondoskodó ösztönükkel: ha nem csak magukra kell figyelniük, akkor könnyebben levetkőzik önzőségüket.

Bika

A Bikák szeretik a felfordulást és a zsúfoltságot, mondhatni vérbeli gyűjtögetők, akik akkor érzik magukat igazán biztonságban, ha soha semmit nem dobnak ki. Ezt a szokást nem lehet egyik napról a másikra elfelejteni, de a lakás kritikus pontjain elhelyezett tárolókkal legalább a káoszt meg lehet szüntetni. Első lépésnek ez is nagyon jó.

Ikrek

Ha az Ikrek csillagjegyűekről van szó, azt kell mondanunk, fecsegésben verhetetlenek, ugyanakkor a hallgatás már nehezükre esik, amiben talán egy kis önzőség is szerepet játszik. Szerencsére a probléma orvosolható, ha 10-ig számolnak, mielőtt bármit mondanának és tudatosan törekszenek arra, hogy csendben maradjanak, idővel, sokkal figyelmesebbek lesznek másokkal szemben.

Rák

Keksz, cukorka, csoki, jégkrém, süti? A Ráknak mindegy, csak édesség legyen! Nem számít sem a derékbőség gyarapodása, sem az egészségtelen cukorbevitel, a jegy szülöttei képtelenek a desszerteknek ellenállni. Gyümölcsökkel, esetleg cukormentes rágógumival kiváltható az állandó édesség utáni vágy, de ha ez nem segíti elő a leszokást, érdemes egészségesebb édesítő-alternatívára váltani.

Oroszlán

Az Oroszlánoknak megvan az a képességük, hogy bájukkal, kreativitásukkal, netán szellemességükkel lenyűgözzék a környezetüket, azonban mindez inkább hencegés, ami a bizonytalanságukból fakad. Ezt a rossz szokást úgy tudják legyőzni, ha megtanulnak bókolni, mert minél több őszinte dicséretet osztogatnak, annál többet kapnak ebből vissza, így kiszakadhatnak az önbizalomhiányból fakadó ördögi körből.

Szűz

Nincs még egy jegy, aki annyira űzné a tökéletességet, mint a Szüzek, bár általában ezt a tulajdonságukat egy sokkal kifejezőbb jelzőkkel illetik: kukacoskodók. Bizony, szőrszálhasogatásban verhetetlenek, nem csak másokkal, de saját magukkal szemben is a maximumot várják el. Egy olyan hobbi azonban, amiben kifejezhetik önmagukat, kigyógyíthatja őket az állandó megfelelési kényszerből.

Mérleg

Bár a Mérlegek mindent alaposan megfontolnak, a vásárlásnak nem tudnak ellenállni, ugyanis a szép holmikban lelik örömüket. Általában csak akkor kapnak észhez, amikor teljes bankkártya csőd fenyegeti őket. Azonban gyengeségük egyben a megoldás a problémájukra, hiszen az olcsó örömöket sem vetik meg: egy természetben tett séta ősszel például nem kerül semmibe, és mégis maradandó élménnyel szolgál.

Skorpió

Senki nem hordoz nagyobb ellenszenvet mások iránt, mint a Skorpió. Olyan rossz szokás ez, ami sajnos kiszorít minden mást, szeretetet, boldogságot, bizalmat. Annak érdekében, hogy zodiákus képes legyen elengedni a haragját, először saját magával szemben kell elfogadóbbnak bizonyulnia: például ha minden nap leír három dolgot, ami örömmel töltötte el, azzal máris a gyógyulás mezejére léphet.

Nyilas

Az igazmondás jó szokás, de ha valaki nem képes élét venni a megjegyzéseinek, az bizony már kevésbé vonzó tulajdonság. Márpedig a Nyilas hajlamos arra, hogy tapintat nélkül kimondja az első dolgot, ami eszébe jut, például: „Hű, ebben a nadrágban nagyon kövérnek látszol!” Ez ellen egyet tehet, saját magát kell megzaboláznia, hogy a megfelelő kontextusba ültesse a mondandóját. És talán nem árt egy etikett könyvet sem beszereznie.

Bak

Egy szóval? Munkaholista. A Bak képtelen nemet mondani a munkára, még akkor is, ha egyébként nem szorul rá a pénzre. Ez élteti, ez tölti ki minden gondolatát, még a pihenésre is képtelen. Csak az segíthet rajta, ha úgy igazából elvonul pihenni, minden olyantól távol, ami a munkájához kötheti: azaz telefon, laptop, tablet, tévé, rádió és minden más információs forrás kizárásával.

Vízöntő

A függetlenségre való törekvés bizonyos mértékig jó dolog, de a Vízöntők sokkal erősebben vágynak az önálló életre, mint bármelyik más csillagjegy. Attól tartanak, ha bármilyen kapcsolatot létesítenek, azzal örökre röghöz kötik magukat. Szerencsére azonban a kísérletezés nincs ellenükre, ez a kulcsa annak, hogy végül újra és újra megpróbálnak új embereket az életükbe fogadni.

Halak

A hal a vízben érzi jól magát, a Halak pedig kifejezetten szereti a folyékony halmazállapotú dolgokat, főleg azokat, amiknek az alkoholtartalma is magasra rúg. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy alkoholproblémáik lennének, de az önmegtartóztatás egy üveg jóféle innivalóval szemben sokszor nehezükre esik. A meditáció, jóga, vagy egy hobbi segíthet, hogy ne az italban keressék a választ a kérdéseikre.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock