Nem akar a gyerek leckét írni? Csillagjegye elárulja, hogyan motiválhatod

Könnyek, duzzogás, kedvtelenség. A legtöbb szülő vérre menő küzdelmet folytat, hogy gyermekét meggyőzze a házi feladat fontosságáról, de ez sokszor meghaladja még az szuperanyák kreativitását is. Szerencsére az asztrológia segíthet a problémán!

tanuló-gyerek

Kos

A Kos kalandvágyó, bátor és mindig első akar lenni. Ez a fajta motivációja annyira erős, hogy szülőként aligha kell a tanulási módszereibe beavatkoznod, inkább arra van szükség, hogy megadd neki a kihívás lehetőségét, hogy bizonyítani tudjon. Persze azért ne gördíts elé megugorhatatlan akadályt, mert azzal önbizalomhiányossá és örökké elégedetlenné teheted.

Bika

A Bika nagyon engedelmes gyerek, de rendkívül lusta, így állandóan ötletes kifogásokkal jön elő, hogy ne kelljen megírnia a házi feladatát. Az egyetlen, ami esetében ösztönzőleg hathat az a gyakorlatiasság, ha meg tudod győzni arról, hogy mindez az ő érdekében történik, akkor nem fogja félvállról venni a tanulmányait.

Ikrek

Szellemesség és jó humorérzék jellemzi az Ikrek csillagjegy szülöttét, de hiányzik belőle a fókusz és a céltudatosság, így nem erőssége a leckeírás. Ám, ha a tanulást szórakozássá alakítod számára, sokkal könnyebben veszi, hogy ceruzát kell ragadnia, sőt, ha leülsz vele tanulni, és igyekszel viccesen előadni a tananyagot, szárnyalva fog előrehaladni.

Rák

A Rák intelligens és fantáziadús, de az optimizmust még hírből sem ismeri, így elég egyetlen rosszabb jegy, és máris depresszióba esik. Szülőként az a feladatod, hogy meggyőzd, a házi feladat pont arra szolgál, hogy az eredményei javuljanak, bár ehhez nem árt egy kis anyai vagy apai furfangot bevetni.

Oroszlán

Az Oroszlán nagyon energikus, nagyon pozitívan áll a dolgokhoz és őszinte is, ugyanakkor türelmetlen és uralkodó természetű, nehezen lehet arról meggyőzni, hogy a leckeírás a javát szolgálja. Az egyetlen, amivel tényleg ki lehet ebből az állapotból billenteni, ha valami jutalmat helyezel kilátásba a jó jegyekért és a szorgalomért.

Szűz

Nincs még egy olyan aprólékos és precíz jegy, mint a Szűz, ő az, aki borzasztóan odafigyel arra, mit ad ki a kezéből. Azonban ha látja, hogy nem tudja száz százalékosan teljesíteni a feladatát, rögtön kifogásokat keres, miért is ne kezdjen bele a dologba. Neked szülőként az a feladatod, hogy elfogadtasd vele, nem lehet mindenki, mindenből jó, de azokat a feladatokat is el kell végezni, amikben esetlegesen gyengébb.

Mérleg

Minden szülő azt kívánja, bárcsak olyan lenne a gyereke, mint a Mérleg! Ez a jegy tárgyilagos és kiegyensúlyozott, aki ráadásul szeret mások kedvére tenni, így ha azt kéred Mérleg csillagjegyű gyermekedtől, hogy, üljön le tanulni, nem fog ellentmondani, sőt, kifejezetten örülni fog neki, hogy nem magától kell így cselekednie, ugyanis szereti, ha szabályok közé van szorítva.

Skorpió

A Skorpió ambiciózus, határozott és félelmet nem ismerő, de személyiségére jellemző a titokzatosság és a kontrollra való hajlam – szeret ő irányítani. Nála nem válik be az, ahogy pusztán megkéred, írjon leckét, nagyon finom diplomáciai érzékkel kell megközelíteni a kérdést, hogy úgy érezze, ő dönt a kérdésben.

Nyilas

Optimista jegy a Nyilas, de a koncentrációjával bajok vannak: képtelen a figyelmét hosszasan egy dologra összpontosítani. Két dolgot tehetsz szülőként: az egyik, hogy te magad ülsz le vele tanulni, és lépésről-lépésre átveszed vele a házi feladatot, hogy ne tudjon elkalandozni. A másik, hogy egy megbízható osztálytársát áthívod, hogy együtt gyakoroljanak, így mindketten sokkal motiváltabbak lesznek.

Bak

A Bak nagyon fegyelmezett, türelmes és óvatos csillagjegy, ezért általában nincs gond azzal, hogy magától nekifogjon a lecke elkészítésének. Néha persze előfordul, hogy szeszélyessé válik, de egy kis kényeztetés kilátásba helyezésével hamar rá lehet venni, hogy fejezze be a házi feladatát.

Vízöntő

Különc és kiszámíthatatlan a Vízöntő, így nem meglepő, hogy állandó motivációra van szüksége, hogy hajlandó legyen befejezni a munkát – vagy rosszabb esetben egyáltalán hajlandó legyen elkezdeni. Ám pont a különcségére érdemes építeni, ha nem mindennapi módon próbálsz a tudásvágyára hatni, akkor könnyen felveheti a fonalat és visszatérhet a leckéjéhez.

Halak

Erős felelősségérzet rejtőzik a Halakban, így legtöbbször maguktól ülnek le a tananyag mellé. Az egyetlen, ami hátráltatni tudja a munkában, ha nem megfelelően nyugodt a környezet számára. Egy szép, rendezett tanulósarokkal segíthetsz neki, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock