Ötletesen berendezett szobák, amiket minden gyerek imádna

Milyen a jó gyerekszoba? Nagyon egyszerű: olyan, ami ötvözi a praktikumot és a kreativitást, és amiben a gyerekek szívesen játszanak vagy éppen tanulnak. Ilyen példákat mutatunk.

gyerekszoba1

A tanulósarok is lehet a házi „játszótér” része, egy ügyesen kialakított megoldással. A legjobb, hogy a táblafestékkel lekent falakra anélkül tudnak rajzolni a gyerekek, hogy abból bármi galiba adódna.  gyerekszoba3

Újabb példa, miért hasznos, ha egy egész falat táblának használtok. Itt nem csak rajzolni lehet, de a gyerekek a betűk és számok írásmódját is gyakorolhatják.

gyerekszoba

Akármennyire is kicsi a gyerekszoba, egy kis kreativitással bármit meg lehet oldani. Például a felhők közé emelhetitek a kicsik birodalmát.

gyerekszoba5

Ha kicsi a szoba, de nagy a belmagasság, akkor efféle emeletes megoldásokban is lehet gondolkodni. A gyerekek amúgy is nagyon szeretnek kuckózni, és ezt itt megtehetik.

gyerekszoba6

A sarokelem nagyon praktikus, mert kevesebb helyet foglal, mint egy rendes asztal, sőt a helykihasználása is bármelyik polcrendszert lepipálja.

gyerekszoba8

A kis csillagászok biztos, hogy nagyon örülnek egy saját Naprendszernek a plafonon.

magical bedroom designs

Nincs olyan gyerek, akit ne bűvölne el egy ilyen égig érő csodafa, ami ráadásul egy saját kis kuckóba vezet.

gyerekszoba2

Attól, hogy nincs nagy belmagasság, még kivitelezhető az emeletes megoldás.

gyerekszoba9

Az örökmozgó gyerekek mindig örülnek, ha van lehetőségük a szobában is „tombolni”.

gyerekszoba10

A kis házikóban el lehet bújni az árgus szemek elől, ráadásul az egész nagyon egyedi, ezért imádnivaló opció.

A Nők Lapja Gyerek 2016-os számában bővebben olvashattok arról, hogy milyen a jó gyerekszoba. A magazint május 25-étől kereshetitek az újságárusoknál.

Szöveg: D. A.

Fotók: Pinterest