Izing Klára írása a Nők Lapja archívumából.

Minden héten a horoszkóp rovat a Nők Lapja egyik legolvasottabbja – már évtizedek óta. Izing Klára asztrológus írásaiból olvasóink hétről hétre új érdekességeket tudhatnak meg saját csillagjegyükről. De ezen cikkekből az is kiderül számukra, mi vár várjuk a következő napokban, valamint magyarázatot kaphatnak szeretteik szokatlannak tűnő viselkedésére is.

Sokan olcsó humbugnak tartják a horoszkópot, mások viszont esküsznek rá. Egy azonban biztos: az asztrológia rajongóinak tábora egyre népesebb és népesebb minden nappal. Alább a Bika csillagjegy általános jellemzését hoztuk el egy húsz évvel ezelőtti lapszámunkból. Mindannyian ráismerhetünk belőle kedvenc Bika ismerősünkre!

Nők Lapja 2003/13: Az állatöv ínyence, a Bika

Amikor az átmelegedett föld hódító illata száll a levegőben, akkor születnek a Bikák (IV. 21.–V. 20.), az állatöv ínyencei. A zodiákus egyetlen jegye sem talál oly sok gyönyörűséget az evésben, ivásban, szerelmeskedésben, mint ők.

A Bika csillagjegyben születettek jellemzői

Ha a Bika jegyének szülöttét várjuk vendégségbe, roskadozzon asztalunk mindenféle földi jótól, ügyeljünk arra, hogy a vörösbor testes legyen és a tejszínhab lustán terüljön el az illatos kapucsínó tetején! A Bikák ugyanis szeretik megadni a módját mindennek. De nemcsak az asztal melletti élvezeteknek hódolnak, hanem az ágyban is nagy kedvvel adják át magukat az élet örömeinek.

Ezért, ha Bika férfival hoz össze bennünket a sors, jó, ha tudjuk, fontos számára a körítés:

erotikus vágyait nyomban felkorbácsolhatjuk, ha a gyertyafényes hálószobában elnyúlunk egy vastag szőnyegen, amelyre előzőleg hanyagul színes selyempárnákat szórtunk. Ám vörös posztót jelent számára, ha vacsorázni visz, és mi fogyókúrára hivatkozva salátát rendelünk, esetleg piszkáljuk az ételt…

A Bikák a minőség és a megbízhatóság emberei, akiknek kitartására, alaposságára bátran építhetünk. Sokszor ők azok, akik a munkahelyükön utolsóként oltják le a lámpát, és a legtöbb túlórával rendelkeznek. Ki nem állhatják azonban, ha valaki beleszól a munkájukba, vagy változtatásra akarja kényszeríteni őket, hiszen az állandóság jelenti számukra a biztonságot, amelyhez makacsul ragaszkodnak. Imádják a pénzt, szeretnek drága ajándékot kapni, szekrényükben klasszikus, időtálló ruhadarabok sorakoznak, amelyek életük végéig elkísérik őket.

Ha jutányos áron szeretnénk minőségi terméket vásárolni, keljünk útra egy Bika jegyűvel, aki mindig kiszúrja a szuper vételt, vagy éppen a selejtet, így csak jól járhatunk.

Ha gyermekünk a Bika jegyében látta meg a napvilágot, sok simogatásra, ölelgetésre van szüksége. Mindig mondjunk neki igazat, mert a hazugság mély nyomot hagy benne, és nehezen bocsátja meg. De soha ne sürgessük, mert felfogása lassú, igaz, annál alaposabb!

Érdekelnek további asztrológiai írásaink? Kattints a linkre!

csillagjegy-bika-horoszkop

csillagjegy-bika-horoszkop

Nők Lapja 2003/17. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images