V. Kulcsár Ildikó emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából.

Fiatal nő nyit ajtót. De micsoda nő! Magas, karcsú termet, hosszú lábak, hatalmas szőke hajkorona. Gyerekkorom francia bombázója rémlik fel emlékezetemben: a fiatal Brigitte Bardot áll velem szemben!

A nappaliban selymes szőrű macska szaglász körül, majd kecses léptekkel az ajtóhoz lejt, felugrik, megüti mellső lábával a kilincset. Az ajtó kinyílik, a csuda macska kisétál. „Bardot” hátraveti rengeteg haját, és jókedvűen felvihog.

– Ugye, még nem látott ajtónyitó cicát?

A hajzuhatag alól üde gyerekarc villan elő. Gyorsan elszégyelli magát, és visszabújik a szőke sátor alá. Kajla gyerek? Hódító nő?

– Egyik sem. Csak kamaszodó gyereklány… nőnek álcázva – magyarázza nevetve dr. Gonda Tiborné, a szőkeség csinos édesanyja. – De nincs okom szidásra, mert Gabi a manöken! munka mellett rendesen tanul, tavaly kitűnő bizonyítvánnyal lepett meg minket. 

– Élvezet volt ezzel a kislánnyal dolgozni

– meséli fotós kolléganőm, Baricz Katalin. – A hivatásos felnőtt manökenek mindig vigyáznak arra, hogy szépnek, tökéletesnek tűnjenek, Gabi viszont önfeledt, kedves gyerek. Kezdetben nem sikerültek a képek, mert a kisasszony akkorákat nevetett, hogy nem lehetett fotózni. Később arról panaszkodott, hogy elégedetlen a külsejével, mert egyáltalán nem szép…, kövér… és a neve is csúnya. A képeken láthatod, milyen „kövér”, s hogy mennyire „nem szép”… De ahogy belelendültünk a munkába, hirtelen profi modellé alakult. Percek alatt megértette, mit szeretnék tőle, úgy bánt az arcával, a hajával, mint egy remekül képzett modell! Csodálatosak a kamaszok!

Gonda Gabriella – B. B. helyett G. G.

– tizenkét (!) évesen már komoly manökenmúlttal dicsekedhet. Háromszor dolgozott a Budapesti Nemzetközi Vásár divatbemutatóján, 1989 tavaszán és őszén fellépett az Intercontinental nagy bemutatóin. Most a vákuumban – se nem gyerek, se nem felnőtt – is akad munkája.

– Sajnos, a gyerekbemutatókból már kinőttem – elemzi helyzetét komolykodva. – Százhetven centisen nem viselhetek gyerekruhákat, a felnőttek között viszont még kicsi lennék. Tehát TINI vagyok. Nagy szerencsém, hogy idén tinimanökenekre is szükség van.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .