V. Kulcsár Ildikó emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából.

Tömegével produkálja borzalmait a világ, csupa bajról, tragédiáról írunk. A forró, gyönyörű nyár eközben fittyet hány súlyos gondjainkra, s eláraszt csudás szépségével, ránk zúdítja a napfényt, a vízparti esték illatát, a nyáréji csillagok pislogó ragyogását. Nnna. A habkönnyű díszletek közül már csak egy boldog család hiányzik. Íme.

Nyugodtan dőlj hátra, kedves Olvasó, a legkényelmesebb fotelben, s add át magad a történetnek. Az élet napos oldaláról kapsz ízelítőt.

Claire Kenneth így mesélné…

Huszonhat esztendővel ezelőtt egy szép, szegény budapesti lány nagy szerencsével kijutott a keringő fővárosába, hogy kozmetikai ismereteit tökéletesítse. Egy ismert hazai művész menyasszonyaként érkezett Bécsbe, s nem is álmodta, hogy az utazás egész életét gyökeresen megváltoztatja. Esze ágában sincs kapcsolatokat keresni, új ismerőseitől amúgy sincs túlzottan elragadtatva, kissé sznobnak találja őket. Egy hársillattól nehéz nyári estén, társaságban ismerkedik meg egy osztrák mérnökkel. A lány izzó, fekete szeme, légies karcsúsága, büszke magyarsága megbabonázza a férfit. Nem tud betelni szépségével, különös vonzó idegenségével. Minden percüket együtt töltik, sokat beszélgetnek. A lángoló szerelem elsöpri a budapesti eljegyzést. Nem egészen egy esztendő múlva a Szent István-bazilika oltára előtt örök hűséget esküsznek egymásnak. A lány elhagyja hazáját, szüleit, s követi férjét Bécsbe. Ma is boldog házasságban élnek, szerelmük minden próbát kiáll.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .