Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Őszintén örülök, hogy sok költséggel és fáradsággal, de végre mégiscsak sikerült tető alá hoznotok szerény kerti hajlékotokat. Remélem, sok örömötök lesz benne. Amint írod, építettetek egy szabad tűzhelyet is, ami most már lehetővé teszi, hogy barátaitokat meghívjátok „sütögetésre”.

Minthogy magam is elég régen gyakorolom a szabad tűzön való sütést-főzést, engedd meg, hogy kivételesen ezzel kapcsolatban ajánljam figyelmedbe néhány tapasztalatomat.

Ha szabad tűzön készült étekhez hívsz vendégeket, akkor fordíts megkülönböztetett gondot az előkészületekre. Gyakorlott háziasszonyok is csodálkoznak azon, hogy roston vagy kondérban a nyílt tűzön milyen

gyorsan készül az étel, 

minthogy jómagam a sovány, zsírtalan ételeket kedvelem, a rostonsütésben vagyok leginkább otthonos. Roston igen sokféle ételt lehet sütni, és mindnek speciális, finom íze van, ha megfelelően készült el és nem égették agyon. Különböző hússzeleteket (bélszínt, sertéstarját), halat, szárnyast, kolbászt, májat, gombát lehet roston sütni, de valamennyit ajánlatos egy nappal előbb kissé bepácolni. A húst sütés előtt semmi esetre se sózd meg, mert a só szárazzá teszi.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .