Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Végétért a téli, télvégi előadáskampány és elvégeztük a kert koratavaszi munkáit is. Talán most egy kissé több idő jut a kertlátogatásokra, amelyek olyan sok, hasznos tapasztalattal és kellemes élménnyel kecsegtetnek. Mert ahány kert, annyiféle! És minden kertben — még a legegyszerűbb is — akad megszívlelésre méltó tapasztalat. Ezért az előadásoknál, konzultációknál és tanácsadásoknál is termékenyebb feladat a közös problémákat a helyszínen, a kertben meghányni- vetni, különösen, ha ehhez nyitott szemű partnerek is ígérkeznek.

Az alkalmi kirándulók sajnos az idén is nagy pusztítást végeztek a védett, tavaszi virágok között. Megint sok téltemető, kökörcsin, hérics esett az ésszerűtlen virággyűjtés áldozatává. Jó volna, ha a környezetvédők és a sajtó ezirányú buzgalma végre meghallgatásra találna és az ingyen csokrokat kedvelők felismernék, hogy az egész társadalmat szegényítik azzal, ha a fokozott védelemre szoruló vadnövényeket kipusztítják!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tanács a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ez is érdekelhet