2011: Gazdálkodunk, tervezünk, vagy csak túlélünk? Vegyünk elő egy kockás füzetet!

V. Kulcsár Ildikó emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából.

Egyre kevesebben élnek közöttünk abból a generációból, amelyik még nagyon tudott takarékoskodni. Ők akkor is beosztóan éltek, ha volt mit aprítaniuk a tejbe, mert megtapasztalták, hogy milyen a „nincs”. De vajon a mai felnőttek fontosnak tartják-e, hogy a kevésből is tartalékoljanak? Képesek vagyunk-e előrelátó gazdálkodásra nevelni a gyerekeinket?

Tagadhatatlan, hogy jövedelem híján nem lehet takarékoskodni. Akiknek nincs munkájuk, vagy égbe szökött a hitelük törlesztőrészlete, csak legyintenek, ha a spórolásról hallanak. Mégis beszélnünk kell a családi gazdálkodásról, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy ideig-óráig a tartalékaiból kell élnie. A Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány kutatása szerint a családok harminckét százaléka készít csak költségvetést.

„Jó példákat követünk”

– Korábban kezdtünk takarékoskodni, mint amit az anyagi helyzetünk indokolt volna – mondja Szalay Ági, egy nemzetközi hírközlési cég munkatársa, három fiú édesanyja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
A cikk tovább folytatódik!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .