1983: Egy fiatal anya tapasztalatai gyerektelenségről és teherbe esésről

A gyermektelenség és a meddőség nem ugyanaz. A testünket pedig érdemes alaposan megismernünk.

A testünk működésének pontos ismerete elemien fontos – lenne! Nemcsak a szexuális életünk miatt, hanem egyszerűen a testi-lelki egészségünk részeként is. Hogy tisztában legyünk vele, mik a női ciklus stációi, hogyan és mikor hatnak a hormonjaink, hogy tudjuk, milyen folyadékot termel az egészséges méhnyak. És persze, hogy segíthessünk magunknak, ha úgy döntünk, hogy gyereket vállalunk, és valamiért nehézségekbe ütközünk.
Így járt R.M. is 1983-ban, és némiképp jelzésértékű, hogy csupán a monogramjával vállalt egy ennyire személyes beszámolót a nyolcvanas évek elején. R.M. történetének elmesélésében kevésbé a küzdelmes teherbe esés lelki oldalával foglalkozott (bár nem hallgatja el, hogy az is nehéz volt), inkább abban akart segíteni, hogy tudjuk, mik azok az alapvető jelek és körülmények, amikre figyeljünk, hogy az egyébként egészséges testünkre partnerként tekintsünk és ne bizonytalan akadályozó tényezőként. Cikke egyszerre aktuális és egyben érdekes kordokumentum egy fiatal házaspár lehetőségeiről.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi a különbség gyerektelenség és meddőség között?
Mi akadályozhatja egy egészséges nő teherbe esését?
Mikor érdemes orvoshoz fordulni?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .