Az ősz nemcsak a mindennapjainkban, de a lakberendezési trendekben is változást hozott. Éppen ezért állítottuk össze az alábbi válogatást, amelyből megtudhatjátok, hogy milyen irányvonalak mentén érdemes dekorálni, netán átalakítani az otthonaitokat ebben a szezonban

Hatalmas virágokat mindenhová!

Kombináljátok ügyesen a színeket, és borítsátok be a falat akár egy izgalmas tapétával, a kanapét nagy puha párnákkal, a hálószobai ágyat pedig egy különleges ágytakaróval!

Semleges színek és natúr anyagok

Ha kedvelitek a visszafogott árnyalatokat és a természetes anyagokat, akkor elő a fabútorokkal és kiegészítőkkel! Nagyszerű hatást érhettek el, ha mindezt fehér vagy világosszürke árnyalatokkal párosítjátok.

Arany, arany, arany!

Ha merészek vagytok, ne fukarkodjatok az arannyal! A lakás ékei lehetnek a visszafogottabb kiegészítők, de egy hangsúlyos kis asztal, állólámpa vagy csillár is.

Koromfeketét a lakásba? Igen!

A fekete elegáns. Ha rajongtok érte, bátran alkalmazzátok a lakberendezésben is ezt a sötét árnyalatot. Ha megtöritek valamilyen világos, netán színes dekorációs elemmel a fekete bútorok uralmát, izgalmas végeredményt érhettek el.

Rózsaszín, ameddig csak a szem ellát

Nem kell megijednetek, nem a habos-babos verziót ajánljuk: használjátok a halvány rózsaszín, a pink, a magenta és a mályva színeket együtt! Ezekkel a szürke őszi napok is színesebbé válnak.

Karakteres konyhák

Új és izgalmas tendencia a hagyományos és modern anyagok vegyítése. Letisztult színek, fémes csillogás, a domináns fa és a hófehér munkafelületek, mind izgalmas hozzávalói lehetnek a főzések és étkezések helyszínének.

Ravasz árnyalatok és minták

A játékos és színes minták jókedvre derítenek. A csíkok, pöttyök, geometrikus formák akár külön, akár együtt, fiatalos látványt nyújtanak a nappaliban, a hálóban, de még a fürdőben is. A szabály az, hogy nincs szabály!

Skandináv + vintage stílus = szerelem

Összekapcsolni az egyszerűségéről ismert skandináv stílust a nagyanyáink fénykorát megidéző hangulattal!? Miért ne! A nosztalgikus elemek és a modern kiegészítők remekül megférnek egymás mellett, a mértékre viszont mindig nagyon figyeljetek oda!

Középpontban az előkelő királykék

Csodaszép kék árnyalatokkal is játszhattok idén ősszel – ez az árnyalat nemcsak előkelőséget, de különleges erőt is sugároz. Használjátok falon, vagy egyszerűen csak szerezzetek be pár élénkebb tónusú díszpárnát, takarót, vázát vagy egy hatalmas szőnyeget!

Kézműves holmik az egyediség jegyében

Ha szeretitek és értékelitek a kézzel készített holmikat, akkor gondoljatok rájuk dekorációs elemként is! Ezek a dolgok mindig értéket képviselnek majd, a lakás fényét pedig kifejezetten emelik.

Erdei nyugalom otthon is

Csempésszétek be a természetet az otthonotokba olyan kiegészítőkkel, amik az erdőt idézik meg! A fa kiegészítők, a zöld növények és pár termés a szabadból (toboz, gesztenye, faágak) egy tálban vagy vázában összegyűjtve nyugodt hangulatot teremtenek.

Etno hangulatban 

Keverjétek össze a különféle népi stílusokat, kutassatok fel pár egészen régi és értékes darabot, és teremtsetek bohém hangulatot a lakásotokban! Garantált lesz a jókedv.

 

Még több lakberendezéssel kapcsolatos érdekességet találtok a Nők Lapja Enteriőr 2018-as őszi számában. Az újságot október 4-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest

(housebeautiful.com, idealhome.co.uk)