A csodaszép tavaszi idő már az ablakon kopogtat. Mi már nagyon várjuk a húsvétot, a sonkát, a tojást és persze a nagy családi játékokat. Nem is tudunk jobbat elképzelni, mint amikor mindenki kitelepül a kertbe, és elindul az önfeledt móka. Mutatunk 5 könnyen elkészíthető kerti játékot, amit érdemes kipróbálni.

Mókás célba dobó

Ez a hihetetlenül egyszerű játék szerintünk az apukákat és nagypapákat is lázba hozza, ráadásul fejleszti a gyerekek motorikus képességét is. Ideális több típusú táblát készíteni, amiket nehézség szerint állíthatunk sorba. Már az elkészítés során is bevonhatjuk a kicsiket, így a vastag kartonpapíron az ő segítségükkel elevenedhetnek meg a vicces állatok, sárkányok, mesebeli lények.

Mi kell hozzá?

Karton, tempera vagy vastag, színes filctoll, ecset, olló

Kerti twister

Megeshet, hogy találkoztunk már a twister, eredeti, táblás változatával, azonban ezt a szórakoztató játékot könnyedén elkészíthetjük a kertben is. A feladat annyi, hogy minden körben meg kell érintenünk valamelyik színes pöttyöt valamelyik végtagunkkal. A hajlékonyabbak egyértelműen előnyt élveznek, de mindenkinek szórakoztató lehet.

Mi kell hozzá?

Festékspray (akril), 4 különböző színben vagy az eredeti játék, amit kiviszünk a kertbe

Tekézés másképp

Teke konzervdobozokkal? Igen! Ebben a játékban az a jó, hogy már a festéskor kérhetjük a gyerekek segítségét, így már az előkészület is családi program lehet. A játék célja egyszerű: ki tud minél több konzervdobozt feldönteni. Versenyezhetünk, alkothatunk csapatokat, és akár pontozhatjuk is a mutatványt.

Mi kell hozzá?

12 üres konzervdoboz, akrilfesték, ecset vagy festékspray

Tojáskeresés, a klasszikus

Ez a húsvéti játék sok ember kedvence. Rejtsük el a színes tojásokat a kertben, lakásban, és adjunk hozzájuk útmutatót! A végén igazi kincskeresés támadhat a dologból. A tojások lehetnek csokoládéból, de sima hímes tojással is működik a móka.

Mi kell hozzá?

Színes tojások és táblák, amik jelzik, hogy merre kutakodjanak

Katicás amőba a szabad ég alatt

Okos játék, ami pont annyira leköti a gyermekek figyelmét, mint az összes táblajáték, ráadásul fejleszti a logikus gondolkodást. Rendezhetünk bajnokságot és a végén győztest is hirdethetünk. Akár több táblát is készíthetünk, így egymással párhuzamosan mehetnek a meccsek.

Mi kell hozzá?

Táblának való alkalmatosság, kövek, ecset, akrilfesték

 

Összeállította: M. M.

Fotó: Pinterest

(housebeautiful.com)