8 takarékos megoldás, amivel újszerűvé varázsolhatjuk az otthonunkat

Nem mindig kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni, ha lakásfelújításról van szó. Némi kreativitással és kézügyességgel, viszonylag kevés pénzből is mutatós eredményeket érhetünk el.

Csak egy ecset és egy doboz festék

lakásfelújítás

Szívesen felfrissítenétek az unott barna konyhaszekrényeket, de jelenleg nem tudtok beruházni új darabokra? Nem is kell! Egy ecset és egy doboz festék elég ahhoz, hogy más stílust kapjon a régi bútor. Az sem baj, ha a szekrényajtók színe nem egyforma.

Minta minimális költségvetésből

csempe

A konyhánál maradva: izgalmas geometrikus mintájú csempéket készíthettek egy csapásra, csak ecset és festék kell hozzá. A bátrabbak több színnel is próbálkozhatnak.

Kamra a konyhából

kamra-a-konyhabol

Kicsi a lakás? Semmi gond! A régi kamrát idéző fapolcok és krétatáblák bájosabb hellyé teszik az otthon egyik legforgalmasabb pontját.

Üveg és kerámia bútorgombok a régiek helyett

Elsőre nem is gondolnánk, hogy milyen látványos újítást érhetünk el azzal, ha kicserélünk néhány elhasználódott villanykapcsolót, kilincset vagy fogantyút! A vintage hatású ajtógombok például reneszánszukat élik. Éljetek velük ti is! Mármint a szekrényeken.

Mesebeli terek új ajtókeretekkel

ajtofelfa-regi-butorok

Ha szeretnétek szó szerint új színt vinni az otthonotokba, de nincs energiátok egész falrészeket átfesteni, válasszátok az ajtókereteket! Hideg árnyalatú a szoba fala? Akkor az ajtókeret színe legyen meleg. Csodás kontraszt alakul így ki, azzal pedig még inkább fokozható a hangulat, ha a közelben lévő bolhapiacon beszereztek néhány régiséget.

Kiskert a házban

szobanövény

Fűszerek tégliben, kúszónövények a fürdőszobában, méretes szobanövények a nappaliban? Idén mindent ellephetnek a lakásban a „zöldségek”, nyugodtan szerezzetek be a személyiségetekhez, ízlésetekhez passzoló növényekből néhányat.

Az ördög a részletekben rejlik

lakásfelújítás

Néhány bájos cukortartó itt, izgalmas szalvéta- vagy zsebkendőtároló ott, esetleg új képek a falon, és máris új színben látjátok a lakást. Szó szerint is.

Textiltrükkök

lakásfelújítás

lakásfelújítás

lakásfelújítás

Rojtokkal díszített virágcserepek, színek és minták keveredése vagy a nagymamától kapott stafírung. Rugaszkodjatok el a megszokott lakásdekorációktól, és használjátok kreatívan a textileket! Ettől lesz az otthon egyedi, személyes a tér, ami csak a tiétek.

Szöveg: D. E.

(popsugar.com)