10 kézzel készíthető, takarékos meglepetés húsvétra

Szinte már mindenki húsvéti lázban ég: bőszen tervezzük a menüt és a lakásunkat is szép lassan ünnepi díszbe öltöztetjük. Következő tippjeinkkel viszont azoknak szeretnénk segíteni, akik egy kis aprósággal kedveskednének a szeretteiknek.

Csibe alakú tároló üvegcse

Bármit belerejthettek ebbe a jópofa üvegcsébe! Például a Nők Lapja Konyha, Psziché vagy Ezotéria magazinok akciós előfizetésével is meglephetitek a szeretteiteket – ha a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva beleteszitek, garantált lesz a meglepetés. ;)

Nyuszis torta

Mi lenne jobb és találóbb húsvéti meglepetés, mint a nyuszi alakú torta? Az édességet szinte mindenki szereti, kötelező kiegészítője az ünnepnek, ezzel a sütivel pedig biztos a siker.

Játékfül

A gyerekek imádni fogják a saját kezűleg készített fülecskéket. :)

Kreatív tányéralátét

Az étkezések díszes és elengedhetetlen része a tányéralátét, amit saját kezűleg is el lehet készíteni szebbnél szebb anyagokkal és mintákkal, ami ajándéknak sem utolsó.

Papírmasé fészek

Nemcsak húsvéti dekorációként használható, hanem különböző apróságok tárolására is alkalmas. Kekszet, bonbonokat, de akár zsebkendőket vagy kulcsokat is tarthattok benne.

Húsvéti tojás pinata

A mexikói játékhoz hasonlóan, a tojásból készült pinata is édességeket rejt, csak ki kell őket szabadítani onnan. A gyerekek szerintünk imádnák. :)

Akasztható díszek sütiből

Az ízléses lakásdekorációs elemeknek mindenki örül, a színes képekkel díszített, akasztható sütemények így telitalálatnak számítanak húsvétkor. Aggassátok rá őket barkaágakra!

Mókás húsvéti bross

A divatért rajongó családtagoknak kedvezhetünk ezzel az ötletes, húsvéti brossal, ami tulajdonképpen az év bármely szakában hordható.

Cukorból készült koszorú

Ennél gyönyörűbb húsvéti ajtódíszt nagyon régen láttunk, ami a lakásban is szépen mutathat.

Tojáságy pozsgásoknak

Az egyik legkreatívabb ajándékötlet a tojásokból, illetve tojástartókból készült kaspó, amiben remekül mutatnak az apró pozsgások, melyekről a Nők Lapja Kert és Virág 2017-es számában is olvashattok.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, countryliving.com