3 nő és 3 férfi, akik tudják, mi a magabiztosság titka

Senki nem születik ösztönös magabiztossággal, tapasztalat útján lehet egyedül fejleszteni ezt a képességet. Hírességek idézeteit gyűjtöttük össze, hogy segítsünk a tanulási folyamatban és a siker elérésében.

Nézz szembe a nehézségekkel

csernus-idézetAkkor fogsz igazán hinni magadban, ha tudod, hogy nincs előtted lehetetlen, és minden nehézséget le tudsz győzni. Ez viszont csak akkor derül ki, ha nem futamodsz meg, és nem bújsz el a csigaházadba.

Légy optimista

shirley-maclaine-idézet

Ha állandó kétségek dúlnak benned, és túlzottan realista, netán egyenesen pesszimista vagy, azzal könnyen lerombolhatod a magabiztosságodat, ugyanis folyton bizonytalankodni fogsz saját magadban, a döntéseidben. Sőt, nem kizárt, hogy alapvetően a világba vetett bizalmad rendül meg, ennél ego-gyilkosabb dolog pedig csak kevés van.

Álmodj nagyot

walt-disney-idézet

Aki nem vállal kockázatot, az elképzelni sem tudja, hogyan hat az egóra a siker. Ne ess ebbe a csapdába! Persze mindig ott a rizikó, hogy talán nem úgy sikerül a dolog, ahogyan azt elképzelted, de még ha így lesz, legalább elmondhatod, hogy te megpróbáltad.

Higgy magadban

oprah-winfrey-idézet

Nem elég nagyot álmodni, el is kell hinni, hogy sikerülhet! Ha meg sem próbálod elérni a céljaidat, mert azt gondolod, ahhoz kisebb fajta csodára lenne szükség, akkor biztos lehetsz benne, hogy tényleg nem fog sikerülni.

Hibázz

szent-györgyi-albert-idézet

Csak a saját tapasztalat képes az önbizalmat lerombolni vagy felépíteni, pont ezért feszegetni kell határokat. Ha belebuksz valamibe, azt se sikertelenségként könyveld el, hanem egy olyan hibaként, ami megtanított arra, merre érdemes tovább indulnod. Aki képes erre, az mások szemében is követendő példaként él.

Hallgass a megérzéseidre

jane-austen-idézet

Spirituális tanok szerint az ember úgy van kódolva, hogy a megérzései mindig megsúgják neki, mit cselekedjen. Ha te is így teszel, és nem rágódsz sokat egy-egy problémán, a környezeted szemében úgy tűnhet, hogy biztos vagy magadban és a döntéseidben. És ha mások ezt látják, előbb-utóbb te is el fogod magadról mindezt hinni.

A Nők Lapja 2016/31. számában a siker lélektanát vizsgáljuk. A magazin az előfizetőkhöz augusztus 2-án, az újságárusokhoz pedig augusztus 3-án érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock