Ne legyél áldozat! Önvédelmi tanfolyamok országszerte

Önvédelmet tanulni manapság korántsem luxus, sajnos. Szinte bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor szüksége lehet alapvető hárítási technikákra, ezért is gyűjtöttünk össze olyan helyszíneket, ahol ezek megtanulhatók.

The hand of karate girl in white kimono and black belt training karate over gray background.

Budapest utcáin

Lényegre törően csak Önvédelemoktatásnak nevezik a VIII. kerületben található helyszínt, ahol harcművészeti és önvédelmi edzésekkel várják mindazokat, akik szeretnék elsajátítani az utcai önvédelem típusait. Ez nem egy elméleti képzés, a tanfolyamok életszerűen megtervezett helyzetekre épülnek, de természetesen biztonságos légkörben, ahol nem történhet semmi baj a tanulókkal. Csoportos és személyi edzések közül is lehet válogatni, és ne rettentsen el titeket az sem, ha korábban nem volt ehhez hasonló jártasságotok, ugyanis az edzések nem igényelnek semmilyen előképzettséget.

További információt itt találtok!

A női jobb horog

„Egyszer ismertem egy nőt, aki az autójában hagyta a gázsprayt… de még nem találkoztam olyan nővel, aki a jobb horgát hagyta volna a kesztyűtartóban…” – Ezzel az idézettel köszöntik a látogatókat a Fight Like a Girl női önvédelmi tanfolyamon, ami az önvédelmi technikák elsajátításán túl picit önismereti tréningnek is betudható, hiszen itt pont az a lényeg, hogy önmagatok korlátainak kitolásával képesek legyetek egy esetleges támadást elhárítani. A szintén VIII. kerületi helyszín a Blaha Lujza térnél található, edzést heti kétszer – hétfőn és csütörtökön – tartanak.

Bővebb információért kattintsatok ide.

Önvédelem magyar módra

A Krav Maga egy magyar eredetű, de mára világhírűvé vált harcművészeti műfaj, aminek egyre több támogatója akad, mert tényleg biztos, megalapozott tudást ad az önvédelemről. Itthon a Krav Maga Akadémia foglalkozik azzal, hogy az érdeklődőknek megfelelő oktatást biztosítson, vidéken ugyanúgy tartanak edzéseket, mint a fővárosban, ráadásul a junior edzéseken át, a teljesen kezdő felnőtt órákig minden megtalálható a kínálatukban.

Ha kíváncsiak vagytok a további részletekre, klikk ide.

A realitás talaján

A debreceni Bushido Spartan Kempo Klub célja, hogy reális és egyben hatékony utcai önvédelemre oktassa az érdeklődőket. Ez egy kevert harcművészet, ugyanis az erőnléten túl, ütés-rúgást, dobást, valamint fegyveres és töréstechnikákat is alkalmaznak, mindezt úgy, hogy közben az egészséges életmód kialakítására is hangsúlyt fektetnek. Edzést heti háromszor tartanak, kedd és csütörtök este, illetve szombat délután.

További részleteket itt olvashattok!

Ahol az ész is számít

A székesfehérvári Wing Tsun Kung Fu iskolában a puszta fizikai erő helyett inkább a gondolkodásra helyezik a hangsúlyt, azaz a tanulók nem blokkolják a támadó erejét, hanem elvezetik azt, így egy nő, vagy akár egy gyerek is könnyedén meg tudja védeni magát. Bár minden fejben dől el, ne higgyétek, hogy ez valami spirituális hókuszpókusz, hiszen a Kung Fu mozdulatait ugyanúgy oktatják az órákon, de elsősorban arra próbálnak ránevelni, hogy egy támadás kivédése ne csupán reflex, hanem átgondolt hárítás legyen.

A részleteket itt találjátok.

A Nők Lapja 2016/20. számában betekinthettek egy önvédelmi óra kereteibe Pór Attila riportján keresztül. A május 18-án jelenik meg.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock