Azt mondja, működik benne egy magnó, amely rögzít hangsúlyokat és elharapott félmondatokat – és bármikor visszajátszható. Mindent, aminek köze van az emberhez, alkotóelemeire bont, és eltárol: érzést, illatot, képet, indulatot. Az egyik legolvasottabb kortárs szerzőnk írásaival elviszi olvasóit egy otthonosabb világba, ahol szatyros néninek, albérlőnek, elhagyott szerelmesnek lenni egyaránt izgalmas, esendő, titokzatos és magasztos dolog. Vass Virág interjúja

Toth KrisztaA Frankfurti Könyvvásáron érem utol. Akvárium című regényét az egyik legrangosabb német irodalmi díjra jelölték, ezért Tóth Krisztinát a központi pódiumon faggatják. A több százezer látogatót fogadó rendezvény után este, a szállodaszobában autista gyerekeknek szóló dalokat ír, hazafelé, a repülőtéren pedig azt a remek tárcát, amelyet lapunk irodalomrovatában olvashatnak majd. A legnagyobb nyüzsgés közepette képes alkotó üzemmódba kapcsolni. Ez a képessége nem annak köszönhető, hogy egyik könyves eseményről a másikra turnézik, akár egy rocksztár. Sokkal inkább a kétgyermekes anyuka tehetsége ez, akire az oviban a négyéves Lili vár.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .