Nem olyan egyszerű lencsevégre kapni a szerelmet és a szeretetet, Nguyen Vu Phuoc fotográfusnak azonban sikerült: egy idős vietnámi házaspárt örökített meg már-már irigylésre méltó és mindenképpen elgondolkodtató képeken. A házasság hete és a közelgő Valentin-nap apropóján mutatunk néhány fotót a sorozatból.

Jóban-rosszban együtt

A vietnámi pár az 1930-as években szeretett egymásba, tíz év után pedig össze is házasodtak. Habár a háború egy időre elszakította őket egymástól, mindvégig kitartottak egymás mellett.

Nagy családban

Összesen öt gyermekük született, akikkel együtt éltek egy zöldségtermesztésről híres kis falu, a vietnami Hoi An város külterületén.

Igazságos munkamegosztás

A pár is termesztéssel foglalkozott, a munkát pedig megosztották egymás között: míg a férfi minden délután a zöldségeket öntözte, felesége az érett darabokat szüretelte.

A nehézségeken túl

Sokat beszélgettek, rengeteget nevettek, békében éltek és túljutottak minden nehézségen, ami az életben vagy a házasságukban jelentkezett.

Móka, kacagás és derű

A fotográfus szerint ritka és különleges szerelem volt az övék, mindig boldognak látta őket, olyan embereknek, akik alázattal és türelemmel építtették közös életüket.

Egészségben-betegségben

Egy nap az asszony elcsúszott és eltörte a lábát, és mivel nem tudott mozogni, ágyba kényszerült. Férje ápolta és vigyázott rá, az nő azonban kora és fájdalmai miatt 88 évesen elhunyt.

Nem múló szerelem

Mély fájdalom és szomorúság szállt a férjre, akinek bár megromlott az egészsége, hosszú időt tölt a feleségének felállított emlékoltár előtt, és minden nap beszél a szeretett nőhöz.

Egyedül

A róluk készült képeknek köszönhetően ismertté vált a házaspár, és sokan látogattak el Hoi An városába, hogy találkozzak velük és lefotózzák őket. Sajnos az asszony halála óta egyre kevesebben keresik fel Se urat, akit immár a múlt örömei és a szép emlékek éltetnek.

 

Összeállította: L. J.

Képek: Bored Panda