10 dolog, ami kiderül az angol királyi családról a Világ királynője című dokumentumfilmből

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Világ királynője címmel újabb dokumentumfilmet készítettek az angol királyi családról. A II. Erzsébetet középpontba állító alkotást egy éven át forgatták a Buckingham-palotában. A filmet október elsején mutatták be az HBO csatornán, és állítólag nagyon meglepő dolgok is kiderültek a famíliáról.

II. Erzsébet

1. Harry herceg nem tölt túl sok időt a Buckingham-palotában

A dokumentumfilmben Harry találkozik a karibi önkéntes-program nyolc tagjával, akik hathetes képzésen vesznek részt a palotában. A herceg viccesen megjegyzi: „Srácok, ti sokkal több időt töltötök a palotában, mint én egész eddigi életemben.”

2. Talán azért, mert nem érzi ott jól magát?

Igen, Harry herceg a filmben elismeri, hogy pánik fogja el, amikor összefut a királynővel. A humoros herceg tovább viccelődik: „Találkoztatok már a királynővel? Ha esetleg összefutnátok vele a folyosón… ne ijedjetek meg. Tudom, hogy így lesz. Mi mind megijedünk.”

3. Meghan „valami kékjének” romantikus története

Meghan a filmben a brit királyi ház művészeti és ingatlanvagyonát kezelő Royal Collection Trust egyik szakértőjét arra kéri, tartsa az esküvői ruhájának fátylát, amíg ő megkeresi a szoknyába öltött „valami kékjét”. Kiderül, hogy az aprócska kék anyagdarab abból a ruhából van, amit Meghan a Harry-vel való első randevún viselt.

4. Meghan Markle egészen az esküvő napjáig nem látta a menyasszonyi ruháját

A hercegné elárulta, hogy mindösszesen csak kétszer vagy háromszor konzultált a menyasszonyi ruhával kapcsolatban a Givenchy tervezőjével, Clare Waight Kellerrel, mivel teljesen megbízott a dizájnerben. A filmes interjúban megjegyezte, hogy valójában ő a ruha utolsó verzióját csak az esküvőjük reggelén látta.

5. Harry hercegnek sejtelme sem volt arról, hogy Meghan fátylát a Brit Nemzetközösség 53 jelképe díszíti

Az ifjú hercegné egészen a nagy napig titokban tartotta, hogy a fátylát a Brit Nemzetközösség 53 országának jellemző virágai díszítik. Amikor Harry ezt először meglátta, teljesen meghatódott, akárcsak a királyi család többi tagja, akik szintén odáig voltak a szép gesztustól.

6. Meghan esküvői ruhájával belopta magát a királynő szívébe

Meghan a menyasszonyi ruha megtervezésénél valójában a királynő koronázási ceremónián viselt ruhájának szabásmintáját gondolta újra. Korábban II. Erzsébet fátylán is megjelentek a Nemzetközösség virágai, igaz, sokkal kevesebb, mivel akkoriban még csak néhány ország tartozott a közösséghez.

7. A királynő kedvenc divattervezője Norman Hartnell

A brit szakember tervezte a királynő koronázási ruháját és ő készítette II. Erzsébet testvérének, Margitnak az esküvői fátylát is.

8. Az angol királyi családnál nem volt jellemző a tömeg üdvözlése

Egészen a hetvenes évekig II. Erzsébet nem volt hajlandó üdvözölni az angol népet.

9. Károly herceg kedvenc könyve a Harry Potter

Szerintünk nem ő az egyetlen, aki imádja J. K. Rowling írásait.

10. A királynő valóban belevaló

A dokumentumfilm emlékezteti a nézőket arra, hogy Erzsébet mindössze 26 éves volt, amikor átvette apja helyét a trónon. Abban az időben lett nőként vezetője egy királyságnak, amikor még egyáltalán nem is voltak női vezetők. Az ereje és kitartása előtt mi is fejet hajtunk.

Szöveg: D. E.

Nyitókép: Pinterest

(marieclaire.com)