10 felejthetetlen alakítás a nagyszerű Sandra Bullocktól

Sandra Bullock, sokunk kedvence, változatos karaktereivel és tehetségével írta bele magát a filmtörténelembe. Az Oscar-, és Golden Globe-díjas színésznő kiváló nevettető, de ha kell, beleveti magát a legnagyobb akciókba, vagy éppen drámai szerepeivel varázsol el minket. Születésnapján legemlékezetesebb alakításaival köszöntjük.

Féktelenül (1994)

Keanu Reaves-szel közös filmjében minden percben izgalmat és akciót élhettünk át. A száguldó busz egy bombával és rengeteg utassal a fedélzetén halad a városon át, fékezni viszont tilos, mert akkor robban a jármű. Az őrült hajsza megkezdődik és az egyik legbátrabb utas Annie (Sandra Bullock) veszi át a busz irányítását. Veszélyes és látványos mentőakció veszi kezdetét..

Aludj csak, én álmodom (1995)

Lucy (Sandra Bullock) élete meglehetősen magányos, a metróban árul jegyeket, egy napon viszont megmenti álmai hercegét, aki a vágányok közé esik. A férfi, Peter (Peter Gallagher) kómába esik. Főhősünk meglátogatja őt a kórházban, ahol a család, mint barátnőt ismeri meg a lányt. A fiatal nő nagyon boldog, mert a rokonok rögtön befogadják, de a velük töltött idő alatt Lucy végül beleszeret a megmentett férfi bátyjába. Mi történik, ha Peter magához tér?

Átkozott boszorkák (1998)

Imádtuk a romantikus vígjáték boszorka testvéreit, a különc nagynénjeik körében felnőtt lányok történetét, akik hamar rájönnek: mások, mint a többi ember és a generációról generációra szálló varázslás határozza meg életüket. Egy átok viszont nehézzé teszi a mindennapjaikat. Ha egy férfi beleszeret a család valamely nőtagjába, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) viszont igazi szerelemre vágyik, így a misztikus praktikáktól távol maradva próbál boldogulni, ellentétben csapodár nővérével (Nicole Kidman), aki a végsőkig kiélvezi hatalmát a férfiak fölött.

Beépített szépség (2000)

A történetben különleges küldetés, testhez nem álló feladat és egy izgalmas és vicces kihívás vár az FBI-ügynök szerepében álló Gracie Hartra. Egy szépségverseny beépített résztvevőjeként meg kell óvnia az induló lányokat egy terroristától, emellett pedig kénytelen egy kis nőies viselkedést is magára erőltetni. Szórakoztató és humoros film, amit bármikor szívesen újra megnézünk!

Két hét múlva örökké (2002)

A hóbortos George (Hugh Grant) sajátos játékot űz beosztottjaival, pontosabban a jogásznőkkel, akik neki dolgoznak. A bátyja viszont választás elé állítja, ezért kénytelen felvenni egy komoly ügyvédet. Így kerül a képbe Lucy (Sandra Bullock), aki okos és önálló elképzelésekkel rendelkezik. Nem csoda, hogy rövid idő alatt különös kapcsolat szövődik kettejük között…

Ház a tónál (2006)

Romantikus, drámai, különleges és elgondolkodtató film a Ház a tónál, ami egy titokzatos és nem e világon zajló szerelmet tár elénk. Kate kénytelen megválni gyönyörű tóparti házától, de a postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reaves) találja meg a levelet az elhanyagolt háznál, amiből hamar kiderül, hogy a két ember nem egy idősíkban él. Levelezésbe kezdenek és kitervelik, hogy egy nap találkoznak. De vajon hogyan?

Nász-ajánlat (2009)

Ismét egy vígjáték, ahol egy illegális bevándorló személyében tűnik fel Sandra Bullock. A nő leendő házasságkötésére hivatkozva szándékozik az országban maradni, vőlegényjelöltje, vagyis asszisztense viszont mit sem tud a tervről. A férfi azonban bizonyos feltételek mellett belemegy a játékba. A hivatalnak bizonyíték kell, így a furcsa páros el is kezdi közös életének megszervezését. Az események viszont nem úgy alakulnak, ahogy főhőseink azt várták..

A szív bajnokai (2009)

Az életrajzi drámában egy hajléktalan fekete bőrű fiatal életét és nehézségeit ismerhetjük meg. Családi körülményei tragikusak, tanulmányi eredményei nem éppen kielégítőek. Aztán valami történik, ugyanis a tehetős Leigh Anne (Sandra Bullock) a szárnyai alá veszi és befogadja saját családjába. A fiúról hamarosan kiderül, hogy remek focista, és az is, hogy van esze. A család mindent megtesz, hogy a nehéz sorsú fiatal életét rendbe hozza. A filmért a színésznő 2010-ben a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-, és Golden Globe-díjat is megkapta.

Női szervek (2013)

Nem is kívánhatnánk jobb női párost egy vígjátékba, mint Sandra Bullock és Melissa McCarthy párosát. A két magányos és munkájának élő nő nem kifejezetten kedveli egymást. A helyzeten az sem segít, hogy az egyik egy menő FBI-ügynök, a másik viszont egy egyszerű bostoni rendőrnő. A sors végül úgy hozza, hogy közös ügyön kezdenek el dolgozni, össze kell tehát fogniuk, hogy elkapjanak egy agyafúrt és könyörtelen drogbárót. A közös munka pedig változást hoz a kapcsolatukban..

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (2018)

Nem hiába az évszázad átverése az a bevetés, amiben nyolc nő (Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Rihanna, Anne Hathaway) fog össze és terveli ki a New York-i Met Gála milliomosainak megkopasztását, pontosabban egy százötven millió dollárt érő nyakék elrablását. A csapatot a legjobbakból szervezi össze Debbie Ocean (Sandra Bullock), aki még ravaszabb és bátrabb, mint bátyja Danny. A legvonzóbb bűnözőbrigád akciójának sztoriját a hazai mozikban június 21-én mutatták be.

 

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest