5+1 filmszínész, akik a mozivászonról a tévéképernyőre „vándoroltak”

A napokban derült ki, hogy a nők örök kedvence, Richard Gere a mozivászon után a tévéképernyőt is meghódítja. Az egyik amerikai online magazin számolt be a hírről, hogy a BBC legújabb drámasorozatában, a MotherFatherSonban a Golden Globe-díjas művész játssza majd az egyik főszerepet. Azonban nem Richard Gere az egyetlen, aki átnyergelt a sorozatok világába - cikkünkben összegyűjtöttünk még öt hírességet.

Kiefer Sutherland

A Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész az elsők között döntött úgy, hogy a mozifilmek helyett inkább a tévét választja. 2001-ben a 24 című televíziós sorozatával (amelyben ő maga játssza a főszerepet) elhozta a legjobb drámai sorozatnak járó Golden Globe- és Emmy-díjat. Az 51 éves színészt tévés szereplése előtt egyébként olyan filmekben láthattuk, mint az Egyenesen át, az Egy becsületbeli ügy vagy a Nyom nélkül.

Charlie Sheen

A Meglógtam a Ferrarival, a Tőzsdecápák vagy A nagy csapat filmekből jól ismert amerikai színész szintén a kétezres években nyergelt át a képernyőre. Első tévés megjelenése a Kerge városban volt, de vendégszerepelt például a Jóbarátokban is. A hazánkban is népszerű Két pasi meg egy kicsi hozta meg számára az igazi sikert, az itt nyújtott alakításával a legjobban fizetett tévés komikussá lépett elő anno.

Glenn Close

A nyolcvanas-kilencvenes évek híres színészóriása olyan filmekben mutatta meg tehetségét, mint a Végzetes vonzerő, a Veszedelmes viszonyok vagy a Kísértetház. Néhány évvel később azonban úgy döntött, hogy kipróbálja magát a sorozatok világában is. Először Shawn Ryan Kemény zsaruk című amerikai rendőrsorozatában alakította Rawling századost, majd a Damages főszerepét vállalta el.

Nicole Kidman

Az ausztrál-amerikai színésznő már több mint 70 filmet tudhat a háta mögött, de úgy tűnik, hogy fáradhatatlan. 2017-ben öt hónapon keresztül forgatták az igencsak izgalmas és fordulatokban gazdag Hatalmas kis hazugságok című amerikai sorozatot, amelyben Shailene Woodley és Reese Witherspoon mellett ő alakítja a harmadik főbb szerepet, ráadásul a sorozat producere is. A mindössze hét részből álló első évad 2017-ben elnyerte a legjobb minisorozatnak járó Emmy-díjat is. A második évadot idén tavasszal kezdték forgatni. Mi már nagyon várjuk a folytatást!

Claire Danes

A 39 éves, várandós színésznő nemrégiben fővárosunkban forgatta a 2011-ben bemutatott Homeland – A belső ellenség című sorozat hetedik évadának utolsó két epizódját. Claire Danes a tévésorozatban alakított főszerepéért 2012-ben és 2013-ban is Golden Globe-díjat vehetett át. A színésznő egyébként tévéképernyős karrierje előtt a mozivásznon olyan filmekben is szerepelt, mint a Rómeó+Júlia (Leonardo DiCaprio oldalán) vagy a Terminátor 3.

Összeállította: D. E.

Fotó: IMDb, Archív