A 8 leggyakoribb hiba, amit a párok elkövetnek az esküvőszervezésnél

Esküvőlázban ég a világ! És ezt nemcsak azért írjuk, mert két nap múlva sor kerül az év menyegzőjére, hanem mert az évnek ebben az időszakában mondják ki a legtöbben a boldogító igent. A nagy nap megszervezése előtt azonban nem árt néhány dolgot átgondolni, nehogy óriási hibákat kövessünk el. Például ezeket:

Úgy költekezni, hogy nem tudjuk, mennyink van

Mielőtt fejest ugranánk a szervezésbe, a nulladik feladat meghatározni a pontos költségvetést. Ha nem így teszünk, könnyen elcsábulhatunk egy olyan ruhára, vagy szerethetünk bele egy olyan helyszínbe (esetleg mindkettő), ami többe kerül, mint a teljes ceremóniára szánt összeg. A tudatos tervezéssel a pénz mellett némi stresszt is megspórolhatunk.

Derűre ború – Amikor nincs esőterv

Ha a szabad ég alatt töltenénk ezt a különleges napot, akkor jobban járunk, ha egy B-tervvel is készülünk, és olyan helyet választunk, ahol eső esetén van lehetőség fedett helyen leültetni a násznépet. Nem is gondolnánk, hány jegyespár bízik pusztán az időjárásban, fittyet hányva arra, hogy az gyakran okoz meglepetéseket.

A menyasszonyi ruhát tenni az első helyre

Még mielőtt igent mondanánk álmaink ruhájára, döntsünk a helyszínről és a fogadás jellegéről!

Kihagyni a haj- és sminkpróbát

Ezen a napon a menyasszonyra szegeződik minden tekintet, ezért számára plusz stresszfaktort jelenthet, hogy a legjobb formáját hozza. Kísérletezhetünk új sminkkel és trendi frizurával, de mindenképp javasolt előtte egy főpróbát tartani, ahol megbizonyosodhatunk arról, hogy jól áll nekünk az, amit elképzeltünk.

A videóson spórolni

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a videóson spórolnak. Pedig milyen jó később visszanézni életünk egyik fejezetének filmjét, amelyben mi vagyunk a főszereplők!

Rábízni a fotósra

„Improvizálj!” „Tudod, mit? Bízom benned, csináld ahogy jónak látod!” Ez mind nagyon kedves tőlünk, de amikor nem mondjuk el határozottan, hogy mit várunk el a fotóstól, akkor könnyen kaphatunk vissza olyan képeket, amiket utána nem szívesen nézegetünk. Hogy ezt elkerüljük, próbáljuk meg a lehető legpontosabban elmagyarázni neki, hogy mi az, amit akarunk és mi az, amit egyáltalán nem. Lehet, hogy hárpiának fogjuk érezni magunkat, de 30 év múlva, amikor visszanézzük a fotókat, hálásak leszünk magunknak.

Mindent túlstresszelni

Igen, tudjuk, hogy ez életünk egyik legfontosabb pillanata. Éppen ezért, próbáljunk meg kicsit lehiggadni, és ahelyett, hogy mindent aprólékosan századjára is elemeznénk, gondoljuk végig hideg fejjel a három legfontosabb dolgot: az ültetési rendet, a zenét és az ételeket. Aztán lazítsunk egy kicsit a gyeplőn!

Mindent lazán venni

Az sem jó, ha túl nyugodtak vagyunk. Az enyhe nemtörődömség könnyen vezethet az utolsó pillanatokban kapkodáshoz. Mint minden más dolognál az életben, az esküvő megszervezésénél is az a titok, hogy meglegyen az egyensúly.

Szöveg: D. E.

Fotó: Pixabay

(huffingtonpost.com)