7 hagyomány, amit minden királyi baba születésekor betartanak a Buckingham Palotában

Az egész világ tűkön ülve várja Katalin és Vilmos harmadik gyermekének születését, amely a hírek szerint ma esedékes. Néhány brit rajongó már a kordonokkal körbevett St. Mary kórháznál táborozik, hogy elsőként értesülhessenek a baba születéséről és a neméről. A nagy pillanat előtt sorra vesszük azokat a „royal bébi-szokásokat”, amiket a hagyománytisztelő angol királyi család évtizedek óta követ.

királyi család

Ahogyan a legtöbb várandós kismama, a királyi családban is általában a 12. terhességi hét után teszik meg a nagy bejelentést

Kivéve Katalin harmadik terhességét! A reggeli rosszullétek miatt a hercegnének több nyilvános szereplést is le kellett mondani, ezért kénytelenek voltak kicsit hamarabb megosztani a gólyahírt.

Az otthonszülést teljesen elfogadottnak tekintik

Habár a kis György herceg és Sarolta is a St. Mary kórházban látta meg a napvilágot (nem lesz ez másként a harmadik gyermek esetében sem), a királyi család nő tagjai évtizedeken át otthon adtak életet gyermekeiknek.

Ágyúdörgés a gyermek születése után

A királyi bébik születése után a London belvárosában található Towerből 10 percen keresztül 62 ágyúlövéssel tisztelegnek.

A hivatalos bejelentés

A Buckingham Palota bejáratánál a nagy napon kihelyeznek egy közleményt, amelyen szerepel a születés pontos időpontja és a baba neme is.

A királyi babának nincs vezetékneve

Az újszülöttnek akár négy vagy öt keresztneve is lehet, de nem kap vezetéknevet. Kivételt jelentenek ez alól azok a hercegek és hercegnék, akik II. Erzsébet leszármazottai. 1960-ban a királynő elrendelte, hogy közvetlen leszármazottai kapják meg a Mountbatten-Windsor vezetéknevet, hogy ezzel megkülönböztessék saját vonalát a Windsor-háztól.

Az első találkozás a nagyközönséggel

Tradicionálisan a gyermeket először a keresztelőn láthatja a nagyvilág, amit a születés után egy héttel szokás megtartani. Az utóbbi időben ez a tradíció megszűnni látszik, mivel a szülők gyakran már a kórházból hazamenet bemutatják a babát.

Az újszülöttnek általában hat keresztszülőt választanak

A királyi gyermekek körülbelül hat keresztszülővel rendelkeznek. A kis Györgynek hét van, míg Saroltának öt. Fontos megjegyezni, hogy a családtagokat nem lehet kiválasztani erre a szerepre.

 

Szöveg: D. E.

Fotó: Pinterest

(popsugar.com)