Ezek a szállodák nem a kertjeik miatt lélegzetelállítóak, hanem egészen másért. Legyen szó luxushotelekről vagy hétköznapi(bb) szállásokról, különös formájuk és rendhagyó elhelyezkedésük miatt egytől egyig csodálatra méltóak. Az egyik idei hosszú hétvégét szívesen töltenénk valamelyikben!

Idaho, USA

„Édes Willy”, az óriási beagle alakú hotel természetesen Amerikában található. Ez az építmény kétségtelenül meghatározó része a látképnek, persze a benne található szobák is a kutyás tematikát képviselik.

Taita-hegység, Kenya

Elképesztő panoráma és érintetlen vadvilág. Nem véletlenül épültek magas oszlopokra a hotelházikók: így kerülhető el, hogy az elefántok elhalásszák a reggelit az orrunk elől. A természetközelség mellett az itt megszállók valódi luxus ellátásban részesülhetnek.

Harads, Svédország

Egy azonosíthatatlan repülő tárgy vagy egy kellemes hotelszoba a fák rejtekében? Természetesen a második. A svédek, mint mindent, a fára épült ház fogalmát is újragondolták, így született meg ez az elképesztő hotel, ahol a csészealj mellett más lakosztályokban is megszállhatunk, például egy madárfészekben vagy egy tükrökkel körbevont kockában.

Pemba, Zanzibár

A Manta Resort Kelet-Afrika partjai mentén található. A hotel érdekessége, hogy egyes lakosztályokhoz víz alatti kabin és saját tengerrész is jár, ahol a szállóvendégek megcsodálhatják a víz alatti világ szépségeit. A szálloda egyik mottója: „Aludj a csillagok alatt,  miközben körülölel a morajló tenger.” Az élményért persze borsos árat kell fizetni.

Woodlyn Park, Új-Zéland

A gyűrűk ura-rajongók bizonyára nem most hallanak először a Woodlyn Parkról. A parkban lévő lakosztályok egy része a J.R.R. Tolkien regényében szereplő hobbitok lakóhelyét kelti életre, emellett fontos megjegyezni azt is, hogy minden újrahasznosított anyagból készült.

Uyuni, Bolívia

A Palacio de Sal, azaz a Sópalota, ahogy a nevéből is sejthető, tetőtől talpig sóból épült. 1998-ban hozták létre, az építtetők elgondolása szerint a só egyfajta természetközeliséget kölcsönöz az épületnek, és emlékezteti az ide látogatót az ember és a természet közötti kapcsolatra. A hotel az első sószálloda a világon, jelentős turisztikai látványosság.

Zaandam, Hollandia

Az ország egyik legnépszerűbb helyszíne – legalábbis, ha az Instagram-találatokat vesszük számba – az Amszterdamtól északra található Zaandam város szállodája. A hotel úgy fest, mintha több korabeli holland házat helyeztek volna egymás tetejére, nem csoda hát a nagy népszerűség.

Tokió, Japán

Ki tud elképzelni jobbat, mint ágyba bújni egy jó könyv társaságában? Erre alapozták ötletüket ennek a 30 férőhelyes tokiói szállodának a megálmodói is, ahol a vendégek a könyvespolcok mögött rejtőző kis szobácskákban hajthatják álomra a fejüket.

Andok hegyvonulat, Peru

A hegymászók mekkája ez a hotel, amelynek szobái átlátszó üvegből álló kapszulák. Ezt a kilátást és a drámai „lakosztályt” azonban nem adják könnyen. Fárasztó út vár arra, aki szeretne egy jót aludni és egy kis kilátást kapni a perui szent völgyre.

Manuel Antonio Nemzeti Park, Costa Rica

Milyen lehet egy 1965-ös felújított Boeing 727-esben aludni az esőerdő közepén? Ez a hotel egy két hálószobás lakosztályból áll, kilátással a vad dzsungelre. A felújított járművet a San Jose Nemzetközi repülőtérről szállították a helyszínre, és azóta számtalan összeállításban szerepelt már, nem  életlenül. Szó szerint a világ egyik legmenőbb szállása.

 

Szöveg: M. M.

(huffingtonpost.com)