17 dolog, amit eddig tudni lehet Meghan Markle és Harry herceg közelgő esküvőjéről

Nem igazán kedveljük a latyakos a telet, de nemcsak ezért várjuk, hogy a hőmérő higanyszála feljebb kússzon, és végre beköszöntsön a tavasz, hanem azért is, mert májusban egybekel Meghan Markle és Harry herceg. A világra szóló esküvőről már jó néhány fontos információ kiderült. Ezeket gyűjtöttük csokorba.

meghan és harry

A dátum

A Kensington-palota december közepén tette közzé Twitteren, hogy 2018. május 19-én házasodik össze Meghan Markle és Harry herceg.

A helyszín

A boldogító igent a Windsor-kastélyban található Szent György-kápolnában mondják ki.

A közönség

Novemberben kiderült, hogy az esküvőt televízión is közvetíteni fogják. A forrás szerint: „A pár természetesen azt szeretné, hogy ez egy különleges és meghitt pillanat legyen számukra és családjuk számára is, ugyanakkor szeretnék másokkal is megosztani az örömteli perceket, ezért azon dolgoznak, hogy minél ötletesebben meg tudják valósítani az ünnepséget.”

A költségek

A Town & Country magazin szerint a Kensington-palota kiadott egy nyilatkozatot, amely így szólt: „Mint ahogyan korábban is, most is a királyi család fizeti az esküvő költségeit, például az egyházi szolgálatot, a zenét, a dekorációs elemeket.” Aimee Dunne esküvőszervező a CNN-nek elmondta, hogy az esküvő körülbelül 500 000 fontba fog kerülni.

Sussex hercege és hercegnője

Egyes információk szerint a ceremónia után II. Erzsébet brit királynő a Sussex hercege címet adományozza unokájának, Harry hercegnek.

Az eljegyzési gyűrű

Meghan varázslatos eljegyzési gyűrűjét három, négyzet alakú, lekerekített gyémánt díszíti, a középső követ két kisebb kövecske öleli körbe. A két kisebb kristály állítólag Diana hercegné gyűjteményéből származik, a középső kő pedig Botswanából, ahol a pár korábban együtt nyaralt.

A menyasszonyi ruha

Egyes pletykák szerint Meghan már egyeztet a legjobb barátjával és stylistjával, Jessica Mulroney-val a ruhát illetően, de csak egy nagyon szűk kör tud a dizájner nevéről, szóval ne is várjuk, hogy erre hamar fény derül…

A torta

A The Telegraph magazin információ szerint, mivel mindketten imádják a banánt, így könnyen lehet, hogy ez lesz az egyik alapanyaga az esküvői tortának is.

A tanúk

A US Weekly magazin arról számolt be, hogy függetlenül attól, hogy a vőlegénynek több olyan barátja is van, aki alkalmas lehet a feladatra, a herceg bátyját, Vilmos herceget kéri fel a szerepre.

Meghan családja

Januárban a US Weeklynek az egyik forrás elárulta, hogy Meghan azt szeretné, ha édesanyja vezetné az oltárhoz, de néhány nappal később egy másik amerikai magazinnak Meghan testvére azt mondta, hogy természetesen az édesapjuk fog vele az oltárhoz sétálni. Kíváncsian várjuk, végül ki lesz az illető!

Az esküvő parti fellépője

Nagyszerű hír Meghannak és Harrynek, hogy a nemrégiben a Buckingham-palotában díjjal kitüntetett Ed Sheeran angol előadó azt nyilatkozta a Sun magazinnak, örömmel venné, ha ő zenélhetne a boldog pár Nagy Napján. Szerintünk is jó választás lenne az énekes.

Meghan új neve

Az esküvő után Meghan neve Rachel Meghan Mountbatten-Windsor lesz.

Meghan Markle tiarája

A királyi szakértő, Ingrid Seward a Us Weeklynek elmondta, hogy a leendő hercegné hozzáférést kap a királyi kollekció ékszereihez. Ki tudja? Lehet, hogy a fiatal lány a Spencer-tiarát fogja választani, amelyet legutóbb Diana viselt az esküvőjén.

Az ajándékok

A pár nem akar drága ajándékokat a vendégektől, erre az alkalomra létrehoznak egy alapot, ahová az érkezők adományozhatnak majd. Vilmos herceg és Katalin hercegné is hasonló megoldást választott 2011-ben az esküvőjükön. Ők több mint 1 milló dollárt gyűjtöttek, amivel 26 jótékonysági szervezetet tudtak támogatni.

Lánybúcsú és legénybúcsú

A US Weekly szerint Meghan egyszerű, csendes vacsorát tervez azokkal, akik a legközelebb állnak hozzá. Harry herceg pedig – Vilmoshoz hasonlóan – egy szokványos legénybúcsút szervez.

Akik ott lesznek a Nagy Napon

Pontosan nem tudni, hogy kik szerepelnek majd a meghívottak közt (bár azt mondják, hogy több mint 800 vendég érkezik az ünnepségre), de találgatások már vannak. Például sokak szerint Serena Williams, Janina Gavankar, Misha Nonoo, Margot Robbie, Patrick J. Adams, Gina Torres és Sarah Rafferty hírességek ott lesznek.

Az esküvő után

Egyes pletykák szerint a szerelmespár az esküvő után a dél-angliai Beaconsfield farmra költözik egy régi villába.

 

Szöveg: D. E.

Fotó: royal.uk

(elle.com)