Két összeillő ember – Meghan Markle és Harry herceg boldogsága

Amikor novemberben bejelentették, hogy Harry walesi herceg eljegyezte Meghan Markle afrikai–ír–holland felmenőkkel rendelkező, nála három évvel idősebb amerikai színésznőt, megindultak a találgatások: milyen jövő vár erre a különös párra. Nos, a csillagok szerint fényes jövő elé néznek.

 

harry herceg és meghan markle

Nem tudni, hogy a brit herceg és amerikai színésznő-modell párja miért szakítottak a királyi ház szokásaival, az esküvőket rendre hétköznap tartották, Harryék választása azonban a szombati munkaszüneti napra esett. Biztos nagyon sok mindent figyelembe vettek, mígnem előhozakodtak a május 19-ei dátummal. Az egyik ilyen tényező a sógornő, Katalin hercegné állapota, hiszen a harmadik gyermeküket áprilisra várják, és a figyelmes rokonok próbáltak időt hagyni neki a szülés utáni lábadozásra.

A brit miniszterelnök hivatala a dátum megismerése után fontosnak tartotta bejelenteni, hogy a majdani esküvő napja nem lesz nemzeti ünnepnap, úgy, mint Vilmos és Katalin esetében volt 2011-ben.

Különös egybeesések

Egy szomorú esemény is emlékeztet május 19-ére: 1536-ban egy másik Harry, vagyis VIII. Henrik e napon fejeztette le házasságtöréssel vádolt hitvesét, Boleyn Annát. Mindazonáltal a májust a brit uralkodóházban, sőt általában a szigetországban nem tartják esküvő szempontjából szerencsés hónapnak, az eskető papok is babonából inkább április utolsó, mintsem május első napját részesítették előnyben. Egy régi angol mondás szerint: Marry in May and rue the day (Házasodj májusban, bánatos lesz az a nap). Ehhez tartotta magát Erzsébet királynő üknagyanyja, Viktória királynő is, aki kifejezetten eltiltotta gyermekeit a májusi esküvőtől.

Az asztrológusok elemzése ugyanakkor nem ilyen borúlátó, sőt, kifejezetten ajánlják a Szűz jegyű Harrynek és az Oroszlán jegyű Meghannek, hogy e napon mondják ki a boldogító igent. E két jegy szülöttei általában jól megvannak egymással, legyen az barátság vagy házasság. Ráadásul úgy tartják, hogy a Bika jegyében elhangzó holtomiglan-holtodiglan valóban tartós, életre szóló frigy kezdete lehet. A Bika jegy ugyanis kitartó, stabil, erős kapcsolatokat ígér, nem is beszélve arról, hogy május 19-én a Vénusz belép a Rák jegyébe, a Vénusz szerelmi indíttatásait a Rák gondoskodása erősíti, termékeny házasságnak nézhetnek elébe. Az ideálisnak tetsző időpontválasztást az is támogatja, hogy éppen növő Hold lesz, és ez az időszak mindenkor kedvez az új helyzeteknek, a tervek szövögetésének, szimbóluma a szerelemnek és a bizalomnak.

Meghan Markle és Harry herceg horoszkópjának elemzéséről szóló cikkünk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2018/01. lapszámában olvashatjátok! 

Szöveg: C. Azahar

Fotó: Getty Images