Múltidéző Instagram-oldalak, amikkel élmény nosztalgiázni

A nosztalgiázás mindig megmelengeti a szívünket, épp ezért jó elveszni a legismertebb múltidéző Instagram-oldalak fotóiban. Szerencsére nemcsak okostelefonon, hanem asztali számítógépen is böngészhetjük őket.

@the_red_list

A The Red List oldalán minden a vizuális művészetekről szól: a világ legismertebb filmjeiből találunk fotókat, a leghíresebb színészek és festők „kelnek életre” itt. Marilyn Monroe, Grace Kelly vagy Salvador Dalí – csupán néhány arc, ami megelevenedik előttünk, ez által pedig eddig ismeretlen oldaluk is láthatóvá válik. Igazi vizuális mix, amit nagyon kedvelünk.

Paul McCartney gyerekeivel – a felvételt a felesége, Linda készítette

Paul, Stella and James by #LindaMcCartney Scotland, 1982 #theredlist #family #beatles

The Red List (@the_red_list) által megosztott bejegyzés,

A gyönyörű Grace Kelly

#ErwinBlumenfeld, #GraceKelly for “The Bridges at Toko-Ri” directed by Mark Robson, 1954 #princess #pink #theredlist

The Red List (@the_red_list) által megosztott bejegyzés,

@life

Nagy örömünkre a világhírű Life magazin gazdag fotó archívumának külön Instagram-oldalt hoztak létre, így a világtörténelem legfontosabb, politikai és kulturális jelentőséggel bíró eseményei vagy éppen a rég volt mindennapok mutatkoznak meg. Mi egyszerűen imádjuk!

A séta öröme

Sophia Loren kávézás közben

@history

A Life magazin Instagram-oldalához hasonlóan, itt is fontos politikai és kulturális eseményeket, de használati tárgyakat is megidéznek, és ily módon csábítanak egy kis nosztalgiára. Vigyázat, addiktív!

Amelia Erhart, az első női pilóta

Tesztelés közben

@vintage_daily

Szépség, hírességek, tévé, tánc, divat – többek közt ezekben a témákban csemegézhetünk érdekes képekből az oldalon, ami a The Red Listhez hasonlóan sokoldalú és változatos.

A felejthetetlen Frida Kahlo

Elizabeth Taylor, a legenda

@fortepan

Hazánk legnagyobb olyan fotógyűjteménye, amit szabadon fel lehet használni, a Fortepanhoz tartozik. Magyarország múltja éled újjá rajta, így aki szívesen nosztalgiázna, az mindenképp látogasson el az oldalra! Mi rendszeresen fiygeljük.

Élet az 1920-as években

Önfeledt vidámság


Ha a nosztalgiázás mellett a Nők Lapja tartalmaira is kíváncsiak vagytok, akkor látogassatok el az Instagram-oldalunkra, ahol nap, mint nap újdonságokkal várunk benneteket!

Összeállította: F.R.

Fotó: Instagram