Idilli fotók Sophia Loren és Carlo Ponti meseszerű házasságáról

Sokan kételkedtek abban, hogy a filmcsillag és a nála 22 évvel idősebb producer kapcsolata tartós lesz. Ők azonban rácáfoltak a szkeptikusokra, és annak ellenére, hogy szerelmük útját kezdetben számtalan nehézség keresztezte, 51 évet töltöttek boldogan együtt.

Szerelem első látásra

Carlo Ponti először 1950-ben, egy szépségversenyen – ahová zsűrizni hívták – látta meg a fiatal Sophia Lorent, aki a megmérettetésen vett részt. Rögtön lenyűgözte gyönyörűségével.

Rengeteg nehézség állt közéjük

A színésznő 19 éves volt, amikor viszonya lett Carlo Pontival, akinek abban az időben felesége volt. Miután a férfi elvált, 1957-ben feleségül vette Sophia Lorent – vagyis, csak azt hitte.

Titokban házasodtak össze

Egy titkos és hihetetlenül romantikus ceremónián esküdtek egymásnak örök hűséget, ezt követően pedig egy szűk körű romantikus vacsorát költöttek el a szeretteikkel. De az örömük nem lehetett tartós.

A nászútjuk nem csupán boldogságról szólt

A nászútjukon értesültek róla, hogy a katolikus egyház bigámiával vádolja Pontit, mivel nem ismerte el a válását korábbi feleségétől. Közel egy évtizedig harcoltak a bíróságon.

Házasság – immár hivatalosan

A procedúrának 1966-ban lett vége, amikor mindketten feladták olasz állampolgárságukat és Franciaországba költöztek, ahol végre legalizálták Carlo válását. Április 9-én, pontosan 51 évvel ezelőtt újra – immár hivatalosan is – összekötötték életüket. A fotó az esküvőjükön készült.

A producer és a múzsája

Nemcsak szerelmesek, barátok és alkotótársak voltak, hanem a legnagyobb cinkosok is. Szétszakíthatatlan kötelék fűzte össze őket.

A család mindenekfelett

Két gyermekük született, Edoardo és Carlo Ponti. Sophia fürdőzött az anyaszerepben, azt vallotta, hogy aki anya, az már sosincs egyedül.

Idilli közös élet

Carlo és Sophia sokszorosan rácáfoltak a szkeptikusokra, hiszen boldog, kiegyensúlyozott házasságban éltek. Kapcsolatuk több mint 50 évig tartott.

„Mindent Sophiáért tettem”

Carlo az élete végéhez közeledve egyszer úgy nyilatkozott: „Minden tettemet a Sophia iránt érzett szerelem vezérelte. Mindig is hittem benne.”

Rajongásig

Carlo Ponti 2007-ben, 94 évesen hunyt el, 10 nappal azután, hogy légzészavarokkal kórházba szállították. Sophia el sem mozdult mellőle. Halála után, egy 2009-es interjúban a színésznő azt mondta, soha többé nem lesz képes mást szeretni.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest