Alig van olyan ember a világon, aki ne szeretné a fagyit, ezért nem meglepő, hogy a nyár egyik legnépszerűbb desszertje a legismertebb filmekben is szerepet kapott. Vigyázat, a jelenetek után heves vágyat fogtok érezni a fagyizásra!

Az élet csodaszép (1946)

A kultikus – és hihetetlenül pozitív, valamint életigenlő – filmből többek közt az is kiderül, hogy milyen komoly témákról lehet beszélgetni, amíg fagylaltot rendelünk. Mary és George Bailey nemcsak azt vitatják meg, honnan származik a kókuszdió, hanem azt is, hogyan lehet a National Geographic Society tagjává válni. De a kisfiú azt is kifejti, hány feleséget szeretne, Mary pedig leszögezi, hogy a halála napjáig szeretni fogja a fiút – ugye, milyen édes?

Római vakáció (1953)

Audrey Hepburn egyik leghíresebb szerepében egy ábrándozó hercegnőt játszik, aki alig ismeri a világot. Római útja során azonban megszökik őrei elől és az amerikai újságíró, Joe Bradley oldalán fedezi fel azokat a mindennapi dolgokat, amik mások számára talán silányak, számára viszont annyi kalandot és új élményt rejtenek. Így egy kellemes fagyizás is a Spanyol lépcsőkön. Látni kell!

Kramer kontra Kramer (1979)

A szívszorító filmben – ami egyik nagy kedvencünk – Dustin Hoffmann lehengerlő alakításán keresztül pillanthatunk bele, hogyan küzd meg a mindennapokkal egy gyermekével magára hagyott férfi. Ehhez pedig az a tipikus dilemma is hozzátartozik, amikor a kicsi nem hajlandó megenni, amit elé tettek. Mihez nyúl ilyenkor legszívesebben? Persze, hogy a fagyihoz. Az már más kérdés, hogy ennek az apja mennyire örül…

Észvesztő (1999)

Susanna (Winona Ryder) olyan, mint minden tizenhét éves: összezavarodott, bizonytalan, próbálja megérteni a világot. Egy pszichiáter beutalja egy klinikára, ahol örök barátokra lel, így egy idő után választania kell a kinti és a benti világ között. A különleges film egyik emlékezetes jelenete, amikor a lányok betérnek egy fagyizóba, Lisa (Angelina Jolie) pedig hevesen flörtölve kéri ki tejszínhabos, cseresznyés vaníliás fagylaltját a kiszolgálótól. Amikor az mogyorót is javasol az egyvelegre, a lányok hangos nevetésben törnek ki – ahogyan a néző is.

Neveletlen hercegnő (2001)

A kamasz Miáról, akit Anne Hathaway alakít, kiderül, hogy valójában nem egy egyszerű amerikai tinédzser, hanem Genovia hercegnője. Trónra lépése előtt azonban még van mit tanulnia az udvari etikettről. Így többek közt azt, hogy nem tanácsos hatalmas kanállal a szánkba tömni a hideg a fagylaltból, mert annak az lesz a vége, hogy erőteljesen kalimpálunk fájdalmunkban a kezeinkkel. A kellemetlen helyzetbe került hercegnőt asztaltársai igyekeztek kihúzni a csávából, ezzel pedig egy igazán vicces jelenet veszi kezdetét.

Szerelmünk lapjai (2004)

A kétezres évek egyik legmeghatóbb szerelmi története hemzseg a romantikusabbnál romantikusabb jelenetektől. Ilyen, amikor Noah (Ryan Gosling) fagyizni viszi Allie-t (Rachel McAdams), a lány pedig az arcába nyomja a hatalmas gombócot, hogy aztán a csókjaival tüntesse el a maszatfoltokat. Nem csoda, hogy mi is teljesen elolvadtunk tőle.

Szex és New York: Horgonyt fel! (2002)

Egy egészen szerencsétlenül alakuló nap miatt Carrie az eső elől egy cukrászdába menekül, ahol egy idős hölgy mellé telepedik le, aki lítiummal megbolondított fagyival igyekszik feldobni magát. Beszédbe elegyednek, a hölgy pedig elárulja, azért szakított évtizedekkel ezelőtt az utolsó párjával, mert azt hitte, jön majd helyette jobb is. De nem így lett. A szavai gondolkodásra késztették Carrie-t, a folytatás pedig már a kultikus sorozat történelmének része. Mi szerettük ezt az epizódot.

Forrest Gump (1994)

A gyógyuláshoz elengedhetetlen a fagylalt – ezt jól tudja Forrest Gump is, aki a kórházban vanília fagyit kínál a szintén sebesült Dan hadnagynak. Akárhányszor láttuk a jelenetet, mi is mindig megkívántuk az édességet.

 

A jelenetek láttán ti is megkívántatok egy nagy gombóc fagylaltot? Akkor szerezzétek be a Nők Lapja Desszert legújabb számát, amiben ínycsiklandozó recepteket találtok a világ minden tájáról. A magazin június 20-tól kapható az újságárusoknál!

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest