Az egyik legszerethetőbb és legkülönlegesebb hollywoodi csillag volt, aki kedvességével és intelligenciájával évtizedek óta követendő példa. A legendás – és igen zárkózott – színésznő, Audrey Hepburn ma lenne 88 éves. Most a filmekből kevésbé ismert oldalát mutatjuk be.

Tinédzserként majdnem éhen halt

A nácik által megszállt Hollandia történelmében az 1944 novembere és 1945 májusa közötti időszakot az „éhség telének” nevezik. A németek blokád alá helyezték az ország több területét, aminek következtében 18 ezer ember vesztette életét alultápláltság miatt. Audrey is súlyosan éhezett: tulipánhagymákon élt és a háború végéig egy pincében rejtőzködött a nácik elől.

Nagyon intelligens volt

Lehengerlő személyisége és stílusa mellett az eszével is elvarázsolta az embereket. Audrey Hepburn öt nyelven beszélt: angolul, spanyolul, franciául, olaszul és hollandul.

Eredetileg nem őt akarták Holly Golightly szerepére

Truman Capote egyik legismertebb filmjének, az Álom luxuskivitelben főszerepére eredetileg Marilyn Monroe-t szánta volna, a szexszimbólum azonban tanácsadója javaslatára elállt az ajánlattól. Paula Strasberg ugyanis meggyőzte, hogy nem kellene az „éjszaka asszonyának” bőrébe bújnia.

A legismertebb introvertált

Egy 1953-as interjúban, amit a Life magazinnak adott, a színésznő elárulta, hogy gyakran van szüksége egyedüllétre. „Nagyon boldog volnék, ha szombat estétől hétfő reggelig egyedül tudnék lenni a lakásomban. Én így töltődöm fel” – nyilatkozta.

Ez volt a kedvenc színe

Annak ellenére, hogy Audrey Hepburnnek szinte minden szín jól állt, személyes kedvence mégis a kék egy élénk árnyalata, a cián volt.

Elvesztette az Oscar-díját

Persze csak egy kis időre. Miután ugyanis a Római vakációért megkapta a legjobb színésznőnek járó elismerést, annyira izgatott volt, hogy a mosdóban felejtette a szobrocskáját.

Volt egy ékszer, amit nem szívesen viselt

Az Álom luxuskivitelben bohém Holly Golightlyjeként rajongott az ékszerekért, a valóságban azonban volt egy olyan kiegészítő, amit nem szívesen hordott. Ez a karóra volt, aminek nem szerette a hideg és súlyos érintését. A gyöngysorokért viszont rajongott.

Nagyon szeretett táncolni

Ötévesen kezdte, 1944-re pedig már gyakorlott balett-táncos volt. Azt viszont kevesen tudták róla, hogy titokban a tánccal gyűjtött pénzt a holland ellenállás támogatására.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com

Forrás: marieclaire.combustle.com