A világ leggyönyörűbb partjai, amiket egyszer az életben látni kell

Természeti kincseinket óvni kell, ameddig csak tudjuk, hogy minél tovább megőrizhessük Földünk sokszínűségét – ezt az óceánok világnapján nem árt elégszer hangsúlyozni. Ebből az alkalomból olyan csodás vízpartokat mutatunk nektek, amelyek épségét még sokáig jó lenne megőrizni.

Tikehau szigete, Francia Polinézia

Tikehau képeslapokra illő szigetén az érintetlen partokat fényes kék víz nyaldossa – maga a földi paradicsom.

Dreamland Beach, Bali

Ahogy a neve is elárulja, ez a part maga az álom. Először a hetvenes években vált felkapottá, de ma is közkedvelt úticél azok számára, akik rajonganak a gyönyörű helyekért.

Bathsheba Beach, Barbados

Robosztus, vad, érintetlen – ez mind csupán néhány szó, amivel a partvonalat jellemezni lehet. Vagyis, inkább lehetne, mert a látványa valójában szavakkal leírhatatlan.

Orient Bay Beach, St. Martin

Annak ellenére, hogy a természet háborítatlannak tűnik, az élet elég pezsgő ezen a helyen, ahol egymást érik a bárok és a szórakozóhelyek.

Honopu Beach, Hawaii

Bár elég nehézkes eljutni hozzá, a látvány mindenért kárpótol. Olyan híres filmeknek nyújtott többek közt festői hátteret, mint a King Kong vagy a Hat nap, hét éjszaka.

El Nido, Fülöp-szigetek

Akár a mesében! Meredek, sziklás ormok, ragyogóan áttetsző tenger, meleg homok – egy naplemente ezen a helyen igazi csoda lehet.

Nosy be – Madagaszkár

A Madagaszkár északi partján fekvő terület neve valójában „nagy szigetet” jelent. Az ott található vulkáni tavak egyszerűen lélegzetelállítóak!

Parrot Cay, Turks- és Caicos-szigetek

A varázslatos hely, ahol teljes életnagyságban láthatjuk viszont Bruce Willist atlétában – ő ugyanis azon világsztárok egyike, akinek háza van a szigeten.

Lindquist Beach, St. Thomas

Fehér, homokos tengerpart, sekély, türkizkék víz – kell ennél több egy paradicsomi pihenéshez? Szerintünk nem!

Treasure Beach, Jamaica

A hat mérföld hosszúságú partvonal több öbölre oszlik, ezekből azonban csak négy van nyitva a turisták számára, ami azért jó hír, mert így tovább meg tudják őrizni a partszakaszok érintetlenségét.

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest, cntraveler.com

Forrás: cntraveler.com