Michelle Obama felejthetetlen pillanatai 5 videóban

Elfogultság lenne azt állítani, hogy Michelle Obama minden idők legnagyszerűbb első asszonya, de az alábbi videók azt bizonyítják, hogy nem ok nélkül vált követendő példaképpé.

Jótékony tánc

Valószínűleg nincs még egy olyan közéleti személyiség, aki annyira ügyesen tudná a médiamegjelenéseit valamilyen fontos célra használni, mint Michelle Obama. Amikor Ellen DeGeneres talkshowjában szerepelt a #GimmeFive nevű közösségi kihívásra – ami a mindennapi mozgás fontosságát hirdette – úgy hívta fel a figyelmet, hogy ő maga is táncra perdült, méghozzá nem is akárhogyan. Lazasága ekkor vált legendássá.

Emberi, akárcsak mi

First Ladynek lenni méltóságteljes felelősség, de ha valaki ebben a pozícióban túl komolyan veszi magát, könnyen elidegenítheti az embereket. Michelle szerencsére nem ebbe a kategóriába tartozik. First Ladyként persze odafigyelt, hogy státuszának megfelelően viselkedjen, de bármikor kapható volt egy kis mókázásra is, amitől nagyon emberivé vált – szerintünk részben ebben rejlett népszerűségének titka.

A példakép

Önmagáért beszél, hogy Jimmy Fallon műsorában az emberek nemtől, kortól és bőrszíntől függetlenül egytől egyig elismerően szóltak róla. Méltatták viselkedését, nőiességét, kitartását és kedvességét, sőt, hangsúlyozták, hogy erőt merítettek belőle – ez tette és teszi őt a jövőben is példaképpé. Bár anno Barack Obamát választották meg a szavazók elnöknek, mintha mégis Michelle találta volna meg igazán a hangot az átlagemberekkel.

Az egészséges étrend híve

Az egykori First Lady férje hivatali ideje alatt nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek étkeztetésére. Minden alkalmat megragadott, hogy egészségesebb étrend fogyasztására buzdítsa az ifjúságot, sőt, az iskolai menzák helyzetének javítására is több kísérletet tett. Azzal azonban, hogy nemrég Gordon Ramsey műsorában, a MasterChef Juniorban is szerepet vállalt, olyan módon tudta eljuttatni az üzenetét a családokhoz, amire semmilyen más kampány nem lett volna alkalmas. És mindezzel mekkora örömet okozott a műsor egyik 11 éves versenyzőjének!

Bármi lehet belőlünk

Régóta tudjuk, hogy a tanulj tovább, csak akkor lesz belőled valaki típusú hozzáállással szinte lehetetlen a középiskolás diákokat főiskolai vagy egyetemi tanulmányokra sarkallni. Pont ezért Michelle a továbbtanulás népszerűsítésére egy olyan alternatívát választott, amiről biztosra vette, hogy figyelemfelkeltő lesz: rappelve szólt az ifjúsághoz Jay Pharoam komikus társaságában. A videóból megtudhatjuk, hogy mi minden válhat belőlünk, ha egyetemre megyünk. :)

A Nők Lapja Psziché 2017/3. számában Leckék legendákról rovatunk főszereplője ezúttal Michelle Obama lesz. A magazint április 5-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest