Ellen, Jimmy, James – Bulvár másképp, avagy szórakoztatni kreatívan is lehet

Habár a legtöbben nem tesznek különbsége bulvár és bulvár között, azért óriási szakadék húzódik a lesifotós álhírek és a minőségi szórakoztatás határvonalánál. Videókkal mutatjuk meg, hogy mennyire!

A TMZ nevű amerikai oldal fáradhatatlanul ontja magából a celebhíreket, nem törődve azzal, hogy a leírt állítások valóságtartalma vajon megalapozott-e – ezzel foglalkozunk bővebben a Nők Lapja 2016/27. számában is. Ugyanakkor a média kezdi felismerni, hogy a szórakoztatásnak létezik egy egészen más dimenziója, amiben nincs szükség sem féligazságokra, sem polgárpukkasztásra, pusztán humorral és kreativitással is ugyanúgy – ha nem jobban – el lehet érni a közönséget. Az amerikai showműsorgyártás legnagyobb kedvenceit hoztuk el, hogy ezt bebizonyítsuk.

The Late Late Show with James Corden

2015-ben nyerte el James Corden a The Late Late Show házigazdájának a címét, korábban Craig Fergusson vezette a műsort. A brit színész jó választásnak bizonyult, kicsivel több, mint egy éves talkshow-pályafutása alatt a közönség kedvencévé vált, ugyanis nem klasszikus szórakoztató műsort csinál, hanem igyekszik sajátossá tenni a show formátumát. Például Carpool Kareoke videóit, melyekben hírességeket kér meg, hogy kísérjék el a munkába, több millióan nézik meg hétről-hétre.

The Tonight Show

Jay Leno neve fogalomnak számít a showműsorok történetében, hosszú éveken át vezette a Tonight Show-t, mikor is úgy döntött, ideje átadni a stafétát valaki másnak. A befutó Jimmy Fallon lett, akit korábban elsősorban humoristaként és színészként ismert a közönség. Bár a legtöbben attól tartottak, hogy nem tudja majd felülmúlni a korábbi adásokat, Fallon rácáfolt a kételkedőkre: a műsorból Amerika egyik legnézettebb show-ját sikerült varázsolnia. Jöjjön Jimmy és a nagy kedvenc, a Lip Sync Battle, azaz a playback-csata, természetesen sztrávendégekkel!

https://www.youtube.com/watch?v=HvRypx1lbR4

The Ellen Show

A férfi mezőnyt kicsit megbontva következzen egy hölgy is, aki – bár elsősorban a nyílt beszélgetésre építi az adásait – mégis képes az élvonalban maradni. Ellen DeGeneres humoristaként kezdte, de később ő is színészi babérokra tört, mielőtt a helyzetkomédia világába betörve elindította a The Ellen Show-t. Bár 2002-ben a műsort elkaszálták, 2003-ban megújulva forgatni kezdték, ezzel pedig három évad alatt 15 Emmy-szobrocskát gyűjtöttek be, megalapozva a show mai napig tartó népszerűségét. Ellen DeGeneresnek különleges érzéke van ahhoz, hogy egyszerre sirassa és nevettesse meg a nézőket, egyik legnagyobb húzása ellenben az volt, mikor Michell Obamával együtt táncra perdült.

Jimmy Kimmel Live!

Jimmy Kimmel műsorát 2003-ban tűzték műsorra, ugyanakkor csak 2004-ig futott valóban élő adásban, ekkor ugyanis Thomas Jane nem tudta visszafogni magát és olyan szitkozódásba kezdett, amit a későbbiekben nem mertek az alkotók megkockáztatni. Ez azonban nem ment a talkshow rovására, sőt, még a késő esti sugárzás sem okozott visszaesést a nézőszámban, az emberek szinte odatapadnak a képernyő elé, hogy estéről-estére Jimmyvel tartsanak. Tőle is választottunk egy kedvencet, méghozzá egy gyerekekkel készült videót, amelyben a szülők azt állítják, megették az összes Halloweenkor begyűjtött cukorkát. Azokat az arcokat érdemes megnézni.

A Nők Lapja 2016/27. számában a TMZ nevű bulvárgépezetről olvashattok bővebben. A magazin az előfizetőkhöz július 5-én, az újságárusokhoz július 6-án érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock