Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha egy híresség szörnyű akcentussal, de a legnagyobb jóindulattal megpróbál magyarul beszélni. De különösen ma méltányoljuk ezt, amikor az anyanyelv nemzetközi világnapját ünnepeljük!

Queen és a Tavaszi szél vizet áraszt

Az egyik legszebb népdalunkat vitte színpadra Freddy Mercury és zenekara. Az énekes előadása annyira megható, hogy még azt is elnézzük neki, hogy a kezéről puskázta a szöveget.

Ewan McGregor és a Ewan(N)

Ewan McGregor keményfába vágta a fejszéjét, amikor az egyik biztosítótársaság kedvéért többek között magyarul is megtanult. De azt gondoljuk, azért egész jól ment neki. :)

https://www.youtube.com/watch?v=xPRAAMLb7jc

Sylvester Stallone – Ö.K.Ö.L..

„Beszélsz magyarul?”
„Jobban, mint angolul.”

Nem a legeredetibb párbeszéd, de mégis kedves a szívünknek.

Anthony Hopkins – A rítus

„Szerelmem, virágom, gyönyörűségem.” Anthony Hopkins szájából olyan ezt hallani, mintha egy költő szavalná el a saját versét.

Gene Simmons

Kevesen tudják, hogy a Kiss együttes alapító tagjának szülei mindketten magyarok, és ő is beszéli a nyelvet. Itt például épp az édesanyjával énekel. :)

Robert Pattinson

Robert Pattinson így köszönte meg rajongóinak, hogy csendben várakoztak a Vizet az elefántnak felvételei alatt, amit Budapesten forgattak.

Jennifer Garner

És hogy egy hölgyet is mutassunk, Jennifer Garner az Alias című sorozat egyik epizódjában csillogtatta meg magyar tudását, szerintünk nagyon bájosan.

Szöveg: D.A.

Fotó: Youtube