Igazi hős! Napelemes iskolatáskákkal segít a rászoruló gyerekeken egy 23 éves lány

A világ számos pontján élnek olyan gyerekek, akik tanévkezdéskor még csak álmodni sem mernek színes tolltartókról, fényes eszközökről. Nekik ugyanis az sem adatott meg, hogy lámpafény mellett tanulhassanak. A 23 éves Salima Visram rajtuk segítene különleges táskáival.

IMG_4320-1200x901

Az iskolakezdés rengeteg költséggel jár: a tankönyvek megvásárlása mellett pedig minden szülő arra törekszik, hogy a legszebb, legszínesebb eszközöket szerezze be gyermekének. A világ számos pontján élnek azonban olyan családok, akiknek még arra sincs pénzük, hogy – elektromos áram híján – egy petróleumlámpát vásároljanak, aminek fényénél a gyerekek tanulhatnak.

Rájuk gondolt a csupán 23 éves Salima Visram, amikor megalkotta napelemes iskolatáskáit. Az elsősorban rászoruló afrikai gyerekeknek készült eszközök nemcsak divatosak, hanem lehetővé teszik, hogy a kisebb falvakban élő kisiskolások este is fény mellett tanulhassanak. Ehhez pedig a szüleiknek ne kelljen drága petróleumlámpát vásárolniuk.

Nem véletlen, hogy Salima már ilyen fiatalon felvette a harcot a szegénység ellen: a fiatal lány ugyanis nagyon közelről tapasztalta meg, milyen következményekkel jár, ha egy gyerek olyan otthonban nő fel, amelyben nincs áram. „Kenyában nevelkedtem, ahol számtalan olyan gyerekkel találkoztam, akik emiatt nem tudtak továbbtanulni, ez által pedig kitörni a szegénységből” – mesélte a Forbesnak adott interjúban. A fiatal lány kampányt indított, hogy minél több napelemes táskát juttasson el a rászoruló gyerekeknek. Ötletével megnyerte az Oscar-díjas színésznőt, Lupita Nyong’o-t, rajta keresztül pedig a Disney-t is, akik segítettek, hogy Salima Kenyába, Ugandába és Tanzániába is szállíthasson a táskáiból. Eddig 500 gyerek kapott a különleges táskákból, amik fényénél akár hárman is tanulhatnak.  A fiatal lány megállíthatatlan, jelenleg is befektetőket keres, hogy minél több napelemes hátizsákot készíthessen. Ahogyan Salima fogalmazott: ő így próbál eszközöket nyújtani a szegénység elleni harchoz.

Ami pedig minket illet, minden tiszteletünk az övé!

Szöveg: F.R.

Forrás: forbes.com

Fotó: Soular Backpacks