Valami régi, valami új, de nem úgy! Spórolós csináld magad-ötletek iskolakezdésre

Messze még szeptember elseje, de mivel korántsem mindegy, hogy telik az első nap az iskolában, költséghatékony, otthon is egyszerűen kivitelezhető ötleteket mutatunk. Az inspiráló képek összegyűjtése során a környezettudatosságot is szem előtt tartottuk, íme!

ceruza-pöttyös

A fehér ceruzákon jól mutatnak a színes pöttyök. Csak annyi a teendő, hogy sablonokat ragasztotok az íróeszközre, majd festékkel lekenitek őket. Olyan az egész, mintha konfettivel szórtátok volna le őket.

festett-borító

Ha a gyereknek vannak festő hajlamai, akkor akár ő maga is megtervezheti a füzet dizájnját.

könyvborító

A személyes kedvencünk: könyvborítóba oltott füzet, ami megtéveszti a tanárokat. Kreatív, Photoshopolásban járatos szülőknek csak pár kattintás ilyet készíteni.

műanyag-üveg-tolltartó

Újrahasznosítás a maximumon! Két műanyag flakonból és egy cipzárból – némi ragasztó segítségével – ügyes tolltartó kreálható.

tábla-borító

Ha a füzetborítót táblafestékkel átfestitek, a gyerekek akár hetente átrajzolhatják a mintáját. Vagy akár a betűírást is gyakorolhatják rajtuk. :)

ceruza-csillogós

Egyszerű és nagyszerű: csillámba mártott ceruzák.

térkép-borító

Egy régi, már nem aktuális atlaszt –ha nem sajnáljátok –befoghattok könyvborítónak. Ötletes és még tanulhat is általa a gyerek.

varrott-borító

A nagyszülőket is bevonhatjátok a borító dekorálásba. Sőt, akár ehhez hasonló, varrott könyvjelzőket is készíttethettek vele.

zsírkréta-tartó

A hétvégi ebédhez használt konzervdobozból és némi csomagolópapírból vagy mintás celluxból szuper asztali tolltartót lehet fabrikálni.

A Nők Lapja 2016/32. hasznos tanácsokat találtok az iskolakezdéshez. A magazin az előfizetőkhöz augusztus 9-én, az újságárusokhoz pedig augusztus 10-én érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest, bloglovin.com, makeandtell.com, sugarbeecrafts.com, pagingsupermom.com, brunchatsaks.blogspot.hu, makeit-loveit.com, karenkavett.com, mashable.com