10 ok, amiért imádjuk a nagyszüleinket

Nagyszülőkkel az élet csupa móka és kacagás, hiszen kifinomult érzékkel tudnak még a legegyszerűbb dologból is felejthetetlen pillanatot varázsolni. Ma, a nagyszülők világnapja alkalmából, rájuk emlékezünk vicces kis anekdotákkal.

nagyszülők

1. A nagyszülők két lábon járó mesekönyvek, akiknek mindig van egy jó sztorijuk – az már részletkérdés, hogy ezek legalább egy fél emberöltővel ezelőtt megtörtént esetek, amiket mi is kívülről fújunk.

2. És ha már történetmesélés, ne felejtsük el, hogy biztos forrásból tudnak olyat mondani, amit a szüleinktől sosem tudnánk meg. „Valóban anya? Te mindig szófogadó voltál? Tehát hogy is volt az, amikor…”. :)

3. Olyan dolgokra tanítanak, amik egyik iskolai tankönyvben sincsenek benne. Például horgászni, horgolni, vagy – és ez saját tapasztalat – kártyában csalni.

4. Úgy szeretnek minket, ahogy vagyunk. Soha nem ítélkeznek, még akkor sem, ha az ovis szerelmünk a csoport legveszélyesebb fenegyereke, aki ideje nagy részét a sarokban állva tölti.

5. De azért nem is kertelnek: mindig kimondják, mit gondolnak, még ha az nyomdafestéket alig tűrő és egyáltalán nem való a zsenge füleknek. Ha már káromkodni tanul az ember, legalább olyantól tegye, akinek nagy élettapasztalata és bő szókincse van. :)

6. Mindig rejtegetnek egy kis édességet a zsebükben vagy a táskájukban, hogy aztán a megfelelő pillanatban – mikor a szülők nem figyelnek – gyorsan a kezünkbe csúsztassák. Igen, a harmadik x-en túl is, hiszen a megszokás nagy úr.

7. A nagyik verhetetlenek, ha sütésről van szó. Még maga a Tortakirály is csak lesne, ha látná, hogy két marok lisztből, egy ujjnyi vajból és érzéssel hozzáadott tejből micsoda pazar édességek készülnek – amiket persze mi sosem tudunk leutánozni.

8. A nagypapák pedig abban jeleskednek, hogy kifogást gyártsanak, a cukorbetegségük ellenére miért is ették meg a süteményt.

9. A nagyszülők mindig olyan ajándékot vesznek, amire a szíved mélyén vágysz. Akkor is, ha ezért a szüleiddel ölre menő csatákat kell vívniuk.

10. Sőt, önmagukat meghazudtolva sajátítják el a technika vívmányait, csak azért, hogy ne veszítsenek akkor se szem elől, mikor kirepülsz a családi fészekből. „Hahó, hallasz minket? Itt Mamó és Papó! Szerintem nem hall minket. Vagy talán mégis. Nézd Papa, benne van a képernyőben és integet! Te jó Isten, hogy milyen sovány ez a gyerek!”

Köszönjük Nektek, hogy vagytok! Nagyon boldog nagyszülők napját kívánunk! :)

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock