Vízi csúszda tesztelő és élő madárijesztő, avagy minden idők legfurcsább állásai, amik még jól is fizetnek

Manapság jövedelmező dolog takarításbizniszbe fogni - elég csak a kosz eltüntető valóságshow-kra vagy a Kondo-módszerre gondolni -, azonban nem ez az egyetlen jól fizető munka, amiről egykor el sem tudtuk képzelni, hogy valaha is kereslet lesz rá.

vizicsuzda

Kétlábú hirdetőtábla

A pillangó és nonfiguratív tetoválások ideje hivatalosan is lejárt. Ha valaki hisz egy cég eszméjében, és magára tetováltatja vagy festeti annak logóját – a testét mintegy hirdetőtáblaként használva – akár 1,5 millió forintnak megfelelő összeget is megkereshet.

Csúszni jó

Gyerekkorunkban elképzelni sem tudtunk annál jobbat, mint a strandra eljutva egész nap vízi csúszdázni. Van, aki ezt hivatásszerűen űzi, a vízi csúszda tesztelő ugyanis tényleg létező foglalkozás, az aquaparkokban ők próbálják ki, hogy biztonságosak-e játékok. Két dolog biztos: az egyik, hogy csúszdázni felnőttként is jó, a másik, hogy  életbiztosítás nélkül tilos nekivágni ennek a szakmának.

Nonstop TV

Ki mondta, hogy egész nap tévét nézni nem kifizetődő? Ha valaki nem bánja, hogy mindenféle műsort meg kell néznie az ágyon tespedve, aztán ehhez kapcsolódóan feliratokat, netán rövid leírásokat kell gyártania, annak biztosan nem lesz oka panaszra, évi 7-8 milliós kezdő fizetéssel. Ennyi pénzből már telik jó adag pattogatott kukoricára is, a moziélmény megteremtéséért.

Még egy kör jöhet?

Csinos külső, lehetőleg minél kevesebb ruha, és jó meggyőző képesség. Tudjátok melyik szakma alapfeltételei ezek? Hát persze, hogy a felesező lányokéé! Rávenni az embereket, hogy igyanak még egy felest, talán egyeseknek derogáló munkakör, viszont akár 80 ezer forintnak megfelelő összeget is meg lehet vele keresni egyetlen éjszaka alatt.

Rizikófaktor

A búvárkodásnak egy sajátos vállfájáról van szó, ahol gyöngyöt rejtő kagylókat kell felhozni a tengerfenékről. Ha szerencséje van az embernek, és nem kóstolja meg egy cápa, akkor egyetlen merüléssel akár 130 ezer forintnyi dollárra is szert tehet.

Madaraknak belépni tilos

A madarak egyfajta evolúciós változáson mentek keresztül – jól látjuk ezt, amikor az utcán sétálva a pulyka nagyságú varjakkal nézünk farkasszemet. Nem csoda, ha a sima, kitömött madárijesztőknek esélyük sincs elriasztani őket a veteményesből! Szerencsére vannak olyan bátor emberek, akik élő szoborként állnak órákig a kertben, vigyázva, hogy a gazdák gondosan nevelgetett zöldségeit, gyümölcseit ne érhesse bántódás: ők az élő madárijesztők, akik óránként körülbelül 3000 forintnak megfelelő összeget keresnek.

Jégkrém kóstoló

Mi is kipróbálnánk, az egyszer biztos. :)

Egy ölelés jól esne

A hivatásos ölelők házhoz mennek, hogy egy órát összebújva töltsenek bárkivel, aki hajlandó kifizetni számukra a nagyjából 15 ezres órabért. A szolgáltatásnak nincs semmilyen erotikus volta, csupán együtt alvásról, pihenésről van szó.

A legjobbat a kedvenceknek

Az igazi állatbarátok két dolgot tehetnek: vagy állatorvosnak tanulnak, vagy állateledel kóstolóként helyezkednek el, hiszen ki tudná lelkesebben letesztelni a négylábúak számára készült ételeket, ha nem az, aki rajong értük! Azt gondoljátok, mindez gusztustalan? Akkor halkan jegyezzük meg: körülbelül 10 millió forintnyi összeget lehet keresni ezzel a munkával egy évben.

Arról, hogy a takarításbiznisz mennyire jövedelmező manapság, a Nők Lapja 2016/35. lapszámában olvashattok bővebben és komolyan. A magazin az előfizetőkhöz augusztus 30-án, az újságárusokhoz pedig augusztus 31-én érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock