Teljesen szubjektív megítélés alapján összegyűjtöttük a világ legjobb állatkertjeit. Mi nem győzzük csodálni őket, reméljük, nektek is tetszeni fognak!

berlini-állatkert

A Berlini Állatkertben található a világ legnagyobb állatgyűjteménye, 17 ezer állat éli itt mindennapjait. Nem mellesleg ez Németország legrégebbi és leghíresebb állatkertje.

bronxi-állatkert

A Bronxi Állatkert az Egyesült Államok legnagyobb állatkertje. Az itt élő 650 állatfaj mindegyikének úgy alakították ki a területét, hogy az a természetes élőhelyéhez a leginkább hasonlítson.

fővárosi-állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert 1866-ban nyitotta meg kapuit, az 1950-es évekig, az első vidéki állatkertek megalapításáig ez volt az ország egyetlen ilyen intézménye. Bár az első és a második világháború alatt súlyos károk érték, mára az egyik legkedveltebb szabadidős központ lett, évente több mint 1 millió látogatója van.

pekingi-állatkert

A Csing-dinasztia által alapított Pekingi Állatkertben látható Kína legnagyobb állatgyűjteménye, több mint 950 állatfaj él itt, melyek közül a legnagyobb népszerűségnek egyértelműen az óriáspandák örvendenek.

san-diegoi-állatkert

A San Diego Zoo már a maga 700 különböző állat- és növényfajával is az egyik legnagyobb állatkertnek számít, de külön érdekessége a San Diego Wild Animal Park, melyet  a veszélyeztetett állatok otthonaként hoztak létre, teljesen a természetes élőhelyük képére formálva.

schönbrunni-állatkert

A Schönbrunni Állatkert a világ legrégebbi állatkertje, sőt egyúttal az UNESCO világörökségének része is. Az 1752-ben épített állatkert kezdetben alig néhány állattal büszkélkedhetett, azonban ma már közel 500 állatfaj talált itt menedékre.

szingapúri-állatkert

A Szingapúr Zoo a legnagyobb feladatának azt tekinti, hogy a látogatókat bevonja az állatok mindennapjaiba, illetve, hogy felhívja a figyelmet a vadvilág védelmének fontosságára. Közel 2500 állatfaj él itt, mind szigorúan természetes közegének megfelelő körülmények között.

A Nők Lapja 2016/22. számában elolvashatjátok Egy nap az állatkertben című riportunkat is. A magazin az előfizetőkhöz május 31-én, az újságárusokhoz június 1-jén érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: en.wikipedia.org/San Diego Zoo, en.wikipedia.org/Bronx Zoo, wikimedia.orgpixabay.com, worldalldetails.com, Pinterest