Míg az emberek egy része túlsúllyal küzd, a világ más tájain pedig éheznek, addig a színészek képesek egy-egy szerep kedvéért extrém diétába vagy hízókúrába kezdeni. Összeállításunkban néhány elképesztő alakváltozás emlékeit elevenítjük fel.

Natalie Portman 9 kg-t fogyott és napi 5 órát edzett a Fekete hattyú (2010.) balerinájának szerepéért.

Natalie Portman 9 kg-t fogyott és napi 5 órát edzett a Fekete hattyú (2010.) balerinájának szerepéért. A fogyáshoz egy dietetikus segítségét kérte, aki pontosan meghatározta, mennyit ehet egy nap.

 

Tom Hanks 22 kg-t fogyott a Számkivetett (2000.) címszerepe miatt.

Tom Hanks 22 kg-t fogyott a Számkivetett (2000.) címszerepe miatt. Főleg éhezett, hogy ne nőjenek meg az izmai, illetve kókusztejen és rákon élt.

 

Matthew McConaughey 9 kg-t dobott le azzal, hogy napokig csak kólát, tojás fehérjét és csirkét evett. A diéta az AIDS-es beteg Ron Woodroof szerepe miatt kellet a Mielőtt meghaltam (2013.) című filmben.

Matthew McConaughey 9 kg-t dobott le azzal, hogy napokig csak kólát, tojásfehérjét és csirkét evett. A diéta az AIDS-es beteg Ron Woodroof szerepe miatt kellet a Mielőtt meghaltam (2013.) című filmben, melyért Oscar-díjat is kapott.

 

Renee Zellweger 13 kg-mal gyarapodott Bridget Jones kedvéért 2001-ben. A hízókúra alatt rengeteg fagylaltot evett.

Renée Zellweger 13 kg-mal gyarapodott Bridget Jones kedvéért 2001-ben. A hízókúra alatt rengeteg fagylaltot evett.

 

Robert de Niro 27 kg-t hízott, hogy eljátszhassa a Dühöngő Bika (1890) című film főszerepét.

Robert de Niro 27 kg-t hízott, hogy eljátszhassa a Dühöngő Bika (1890) című film főszereplőjét, Jake LaMotta-t.

 

Charlize Theron 13 kg-t szedett fel, hogy élethűen alakíthassa a sorozatgyilkos Aileen Wuornos-t A rém (2003.) című filmben.

Charlize Theron 13 kg-t szedett fel, hogy élethűen alakíthassa a sorozatgyilkos Aileen Wuornos-t A rém (2003.) című filmben.

 

Hilary Swank A Millió dolláros bébi (2004.) szerepének kedvéért 6 kg-t hízott. A módszere az volt, hogy amikor úgy érezte, már tele van, evett tovább.

Hilary Swank A Millió dolláros bébi (2004.) szerepének kedvéért 6 kg-t hízott. A módszere az volt, hogy amikor úgy érezte, már tele van, evett tovább.

 

Anne Hathaway A nyomorultak (2012) film kedvéért diétával 4 kg-t fogyott 3 hét alatt, a forgatás alatt további 6 kg-tól szabadult meg.

Anne Hathaway A nyomorultak (2012) film kedvéért tisztítókúrával 4 kg-t fogyott 3 hét alatt, a forgatás alatt további 6 kg-tól szabadult meg, hiszen csak napi 2 szelet zabpelyhes kekszet evett.

 

Christian Bale 28 kg-tól szabadult A gépész (2004) című film főszerepének kedvéért. A npi menüje egy csésze kávé és egy alma, esetleg egy tonhal knzerv volt.

Christian Bale 28 kg-tól szabadult A gépész (2004) című film főszerepének kedvéért. A napi menüje egy csésze kávé és egy alma, esetleg egy tonhalkonzerv volt.

 

Jared Leto 30 kg-t hízott a Chapter 27 (2007) című film kedvéért, amelyben John Lennon gyilkosát, Mark Chapmant alakította.

Jared Leto 30 kg-t hízott a Chapter 27 (2007) című film miatt, amelyben John Lennon gyilkosát, Mark Chapmant alakította. A hízást a mértéktelen evéssel érte el.

A Nők Lapja 14. számában ez elhízásról, az egészségre káros hatásairól is olvashatsz.

*A Nők Lapja aktuális, 14. lapszáma április 6-án jelenik meg, az előfizetők 5-én kapják kézhez.

Fotó: mirror.co.uk, telegraph.com