Mi mindent tanulhatunk kedvenc mesehőseinktől szeretetről, felelősségről és sok minden másról?

A mesékben ősi igazságok rejlenek, amik hasznos útravalóul szolgálhatnak egész életünk során. Nem hiába meséltek nekünk szüleink, és mesélünk mi is a gyerekeinknek. A Nők Lapja Gyerek különszámában is a meséé a főszerep, ennek apropóján kedvenc mesehőseink legfontosabb tanításait gyűjtöttük össze.

Az ész hatalmáról az okos leánytól

m2oi-0544kepp-normal

A szépségnél és a kedvességnél is megnyerőbb, ha egy nőnek van sütnivalója. Az élet minden területén könnyebben érvényesülhetünk, ha használjuk az eszünket. ;)

A szülői szeretetről Diódénestől

maxresdefault

Az egyik legbájosabb magyar népmese főszereplője Diódénes a saját kárán tanulta meg, hogy míg a szülői fenyítéstől növekszik, gyarapodik a lélek, addig ha egy idegen kéz nevel, csak sajgó sebeket okoz.

A gyermeki én megőrzéséről Pán Pétertől

panpeter

A gyerekkorból kilépve épp azt veszítjük el, ami a legcsodálatosabb: a játékosságot, a naiv rácsodálkozást a dolgokra és a tiszta szívünket. Pán Péter azonban arra tanít minket, hogy ezekből felnőttként is meg kell őriznünk valamit, hiszen sokkal boldogabbak lehetünk így.

Az igazságosságról Lúdas Matyitól

marton_nap_002

Őszintének lenni, és az elveink szerint élni az egyik legnemesebb dolog. Rengeteg nehézséggel kell szembenéznünk, ha az igazságérzetünk vezérel, de hosszú távon kifizetődő dolog.

A barátság erejéről Malackától

Winnie the pooh classic pictures pooh1_1489609c

Mi mást is taníthatna nekünk Micimackó hű társa, mint az életre szóló barátság értékét? Malacka tudja, hogy az effajta szeretet a hűségen és egymás elfogadásán alapul. Sem határokat, sem méretbeli különbségeket nem ismer. :)

A felelősségvállalásról Simbától

YoungSimbaSmilestlk

A felnőtté válás útja rögös, és sokszor fájdalmakkal teli. A szeretteink segítségével azonban rátalálhatunk az igazi utunkra, és felelősségteljes életet élhetünk. Arról nem is beszélve, hogy közben hihetetlen kalandokat élhetünk át, főleg, ha olyan mókás társak vannak mellettünk, mint Timon vagy Pumba.

Az álmok erejéről a kis hableánytól

a-kis-hableány

Ha világos célokat tűzünk ki magunk elé, és kitartóan követjük az álmainkat, akkor azok teljesülnek majd. Még akkor is, ha sok nehézséget kell legyőznünk értük.

A jóság erejéről Hamupipőkétől

hamupipoke

Csodák igenis történhetnek azzal, aki tiszta szívű és jó. Itt azonban nem arra gondolunk, hogy a konyhában található tök pompás hintóvá alakulhat, inkább a szerelem csodájára, ami bárhol, bármikor megtörténhet az emberrel.

A belső szépség fontosságáról Belle-től

02f5ba7e-b250-4605-9e57-044778ede5d4

Még ha elsőre nehezünkre is esik, igyekeznünk kell mindenkiben meglátni a szépet és a jót. Ehhez azonban túl kell lépni a külsőségeken. A szépség és a szörnyetegből ismert Belle élete szerelmét ismerte meg így.

A saját határaink feszegetéséről Mulantól

affd5e6e-133e-49f8-888a-68bc1bbb614b

Mindannyiunkban rengeteg lehetőség lapul, és ha nem félünk kilépni a komfortzónánkból, akkor tényleg bármit elérhetünk. Mulan tetteivel a családját szerette volna büszkévé tenni, ezért pedig szembenézett a félelmeivel, és túllépett a korlátain, és igazi hős lett.

A Nők Lapja Gyerek különszámában Csukás Istvánnal, Lackfi Jánossal és Tóth Krisztinával keressük a választ arra, hogy a mese játék-e vagy út a valóságba. A magazint november 29-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, Youtube