szálloda szoba biztonság

Ez az első dolog, amit meg kell tenned, amikor belépsz egy szállodai szobába

A szállásra érve egyikünk sem azzal indítana, hogy a bőröndjével kitámasztja a szobaajtót, pedig ha jobban belegondolunk, ez a praktika még a hasznunkra válhat. Légiutas-kísérők biztonsági tippjeiből szemezgettünk.
  • Beindult a nyaralási szezon, de a szórakozás mellett a biztonságra is érdemes odafigyelnünk. 
  • A bőröndünk a kipakoláson túl nagy segítségünkre lehet még, amikor belépünk a szállodai szobánkba.
  • A praktikus utazási tippen túl még számos trükköt bevethetünk, hogy biztonságban érezzük magunkat. 

Mindent idejében becsomagoltunk, rendben hagytuk a házat, megöntöztük a növényeket és a kisebb nagyobb kellemetlenségekre, betegségekre is előre felkészültünk. Jöhet a várva várt nyaralás! Talán eszünkbe sem jut, hogy az odaúton túl a hotelbe érve is érhetnek minket váratlan meglepetések, úgyhogy nem árt, ha nehéz bőröndünket még egy ideig a kezünk ügyében tartjuk. 

Ezúttal nem arról az ügyes trükkről lesz szó, melyet korábban már megosztottunk veletek és melyből kiderült, miért is olyan fontos a poggyászt a szállodai szoba fürdőkádjába tenni.

De akkor a kipakoláson túl mire lesz jó még a bőröndünk az első pillanatokban?

A választ egy korábban légiutas-kísérőként dolgozó szakértő osztotta meg, kiegészítve még néhány óvintézkedéssel, melyeket a becsekkolás után érdemes megtennünk, amikor a szobánkba lépünk. Különösen akkor lehetnek fontosak ezek, amennyiben egyedül vagy külföldre utazunk, de elővigyázatosságból sosem árt, ha mindenekelőtt végigmegyünk ezen az egyszerű biztonsági folyamaton. 

Ez az első dolog, amit tegyünk meg a szállodai szobában

Ha elképzeljük, mi az első dolog, amit egy szállodai szobába lépve megteszünk, a legtöbben valószínűleg olyan szokásokat említenénk, mint a matrac kipróbálása, a minibár ellenőrzése vagy a kilátás megcsodálása. Nagy valószínűséggel egyikünk sem azzal indítana, hogy a bőröndjével kitámasztja a bejárati ajtót, pedig ha jobban belegondolunk, ez a praktika még a hasznunkra válhat. 

szálloda szoba biztonság

A bőröndös trükk segít, hogy a szobába lépbe biztonságban érezzük magunkat (Fotó: Getty Images)

Főleg a külföldi szállodák esetében lehet praktikus Nassim, a tapasztalt légiutas-kísérő trükkje, aki több száz szállodában szállt már meg világszerte. Nassim sajátos módszereket dolgozott ki annak érdekében, hogy a szobába lépve biztonságban érezze magát. Ilyen például a bőröndös trükk, ami annyit tesz, hogy

érkezéskor egyszerűen kitámasztja az ajtót a csomagjával, majd ezt követően ellenőrzi az egész szobát,

beleértbe a fürdőszobát, az ágyat, a gardróbot és függönyöket, hogy megbizonyosodjon róla, senki sem bujkál a helyiségben. A kitámasztott ajtó mindeközben biztosítja a szabad utat a meneküléshez, ha esetleg egy nem kívánt személy lapulna a szállásunkon, mely Nassim szerint egyes helyeken nagyon is valós veszélynek számít. 

„Amikor elkezdtem repülni, hallottam egy történetet. A személyzet egyik tagja bement a szállodai szobájukba, és nem nézte át megfelelően, valaki pedig elbújt a szobában. Sajnos megtámadták, így azóta valahányszor egy szállodai szobába értem, a poggyásztáskámat használtam, hogy nyitva tartsam a szoba ajtaját. Ezután bemegyek, és mindenhol ellenőrzést végzek” – nyilatkozta a légiutas-kísérő

6 dolog, amit sose tegyünk a szállodában a takarító személyzet szerint.

Ezeket a biztonsági lépéseket se feledjük

A másik praktikus biztonsági tanács az palackos trükk, mely során anélkül, hogy benéznénk az ágy alá, könnyedén ellenőrizhetjük, megbújt-e valaki a bútor alatt. Egyszerűen csak fogjunk egy vízzel teli műanyagflakont vagy egy kulacsot, és gurítsuk be az ágy alá, ha pedig a másik végén kigördül, nincs okunk az aggodalomra. Ugyanígy a hasznos tanácsok közé tartozik, hogy semmi esetre se mondjuk ki mások előtt hangosan a szobaszámunkat, mindig ellenőrizzük a függönyöket, a gardróbot és

ha még nagyobb biztonságban szeretnénk érezni magunkat, egy törölközőt is helyezzünk szállodai szobánk ajtaja mellé. 

Ezt a fortélyt már CiCi osztotta meg CiCi in the Sky néven futó TikTok csatornáján, ahol a légiutas-kísérő utazási tippekkel látja el követőit, sőt, vendégként nemrég Drew Barrymore önálló show-jának nézőit is kiokosította. A szakértő szerint vegyünk ki egy kis kézi törölközőt a fürdőszobából, és tegyük az ajtó biztonsági reteszébe, amíg a szobában tartózkodunk. Ez további védelmet biztosít és nagyobb kihívást jelent a szobaajtó esetleges feltörésekor.

Videóban is megmutatja, milyen apróságokra figyeljünk még:

@ciciinthesky My military father raised me and my sisters to be situationally aware and vigilant where ever we are. I have raised my daughters the same way. We dont live in fear, we are cautious. #aviationtiktok #travelhack #flightcrew #flightattendantlife #hotelsafety#greenscreenvideo ♬ original sound - CiCi in the Sky

A tapasztalt légiutas-kísérő videójában többek között megmutatja, hogyan tegyük biztonságossá a kukucskálónkat, miközben arra int, legyünk mindig szkeptikusak a váratlan látogatókkal szemben. Ne nyissuk ki az ajtót, ha nem kértünk takarítást és nem rendeltünk semmit, valamint mindig ellenőrizzük a menekülési útvonalakat a kifüggesztett tervezeten.

Amennyiben betartjuk ezeket az óvintézkedéseket, biztosak lehetünk benne, hogy pihentető szállodai élményben lesz részünk, ha pedig aggódunk, hogy hazainduláskor netán elfelejtünk valamit, tegyünk egy fél pár cipőt a hotelszoba szekrényébe. Hogy miért is lesz hasznos ez a zseniális trükk, arra ebben a cikkben tértünk ki részletesebben. 

Négy dolog, amit elvihetünk a szállodai szobából, és négy, amit nem.

Kiemelt kép: Getty Images