kviz-retro-csaladi-sorozatok

Kvíz: Emlékszel még gyerekkorunk retró családi sorozataira?

A farm, ahol élünk, a Váratlan utazás vagy a Lassie volt a kedvenced?

A televíziózás, hála a streamingszolgáltatók friss tartalmainak és persze a verhetetlen nosztalgiafaktornak, ma újra virágkorát éli. Talán ezért is lehet, hogy egyre többször gondolunk vissza arra, milyen volt gyerekként a televízió képernyője előtt ülni és izgatottan várni, hogy végre kedvenc műsorunk következzen. Van, aki manapság is megtalálja azt az élményt, amit gyermekkora kedvencei nyújtottak neki, míg mások inkább vissza-visszatérnek a már kívülről fújt epizódokhoz és kedvenc szereplőikhez. 

Annak idején a tévében mi is a korosztályunkhoz szóló, változatos tartalmakat nézhettünk, például szívmelengető családi sorozatokat, melyeket máig emlékezetes történetekként őrzünk a szívünkben.

Ki ne emlékezne a Farm ahol élünk, az Anna vagy a Váratlan utazás szerethető karaktereire, idilli pillanataira és valósághű problémáira?

A megszámlálhatatlan kalandra, a gyerekek csínytevéseire és jótetteire, a felnőttek mindennapos problémáira vagy a hétköznapi akadályokra, melyeket végül együttes erővel mindig képesek voltak megugrani. Családi értékek, összetartás, a vidéki élet szépségei és kihívásai, esendő, mégis fejlődő, szerethető karakterek, festői környezet. Talán épp ezeket szerettük bennük a legjobban, és azt, hogy a szórakozás mellett tanultunk is belőlük valamit, egy-egy rész után értéket tudtunk magunkkal vinni a látottakból. 

kviz-retro-csaladi-sorozatok

Fotó: Disney Channel

Vagy csak egyszerűen már megszépültek a gyerekkori emlékek és jólesik visszagondolni a gondtalan napokra, amikor nem volt más dolgunk, mint délutánonként kényelmesen elhelyezkedni a képernyő előtt és elveszni egy különleges család nem mindennapi életében.

Természetesen a magyar sorozatok között is akadt olyan, ami miatt szívesen telepedtünk a kanapéra. Ilyen volt például a Tüskevár vagy a Keménykalap és krumpliorr, valamint azok a magyar animációs– és mesefilm-sorozatok, melyeket még ma is bármikor újranéznénk. A nagy ho-ho-horgász, Pityke őrmester vagy a Mesék Mátyás királyról, és a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni, de mi most leginkább arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékszel a retró családi sorozatokra. 

Nők Lapja kvíz: retró családi sorozatok

A most következő kvízben olyan örökzöld tévésorozatokat idézünk fel, melyek több generáció számára nyújtottak kikapcsolódást, miközben figyelmünket a valós emberi értékekre irányították. De vajon néhány idilli képen túl fel is tudod idézni az emblematikus családi sorozatok részleteit? Most kiderül!

Kvíz: Emlékszel még gyerekkorunk retró családi sorozataira?

kvíz retró családi sorozatok

Kezdődhet az időutazás?

És a legendás magyar filmekkel hogy állsz? Derítsd ki egy Nők Lapja kvíz segítségével!

Kiemelt kép: CBS Television Distribution