sorozat netflix

Abroncsos szoknyák, románc és krimi – Mit nézzünk májusban?

Májusban is lesz okunk a képernyőre tapadni: lesz true crime, romantika és sci-fi minden mennyiségben.

Habár teljes erővel dübörög a tavasz, nem kell lemondanunk az otthoni mozizásról, legalábbis a Netflix legfrissebb programjai szerint. Az esősebb napokon nyugodtan vonuljunk a kanapéra be egy jó kis filmmel.

Hogy mit nézhetünk? Régi kedvenceket, üdítő újdonságokat és kifinomult karakterábrázolást találunk a streaming szolgáltató májusi kínálatában. Szubjektív filmjánlónkban csak úgy lubickolunk a műfajokban. 

Bridgerton 3. (május 16.)

Végre visszatér a Bridgerton a harmadik évaddal, jöhetnek a tüllök, fodrok, elfojtott érzelmek. Nicola Coughlan karaktere, Penelope kapja a főszerepet a régenskori dráma legújabb évadában, amely Penelope Featherington és Colin (Luke Newton) kapcsolatát helyezi előtérbe.

Penelope a kezdetek óta érzelmeket táplál Colin irányába, most pedig kiderül, mennyire vékony az a mezsgye barátság és szerelem között.

Hogy visszanyerje barátságát, Colin felajánlja mentori szolgálatait, Penelope – aki titokban Lady Whistledown – pedig saját pletykarovatának főhősévé válik. És hogy fokozzuk a várakozást, a Bridgerton legújabb évada két részletben érkezik, a második június 13-án indul.

Bodkin (május 9.)

Ha igazi krimirajongó vagy, és valami különleges, egyben izgalmas dologra vágysz, akkor a Bodkin tökéletes választás lesz. A streaming szolgáltató rejtélyes sorozata sötét, komikus thriller, amely egyedi módon ötvözi a műfajokat. Arra készteti a nézőt, hogy miközben fokozza a feszültséget, a legváratlanabb pillanatokban elnevesse magát. A hét epizódból álló sorozat bűnügyi podcasterek (Will Forte, Siobhán Cullen és Robyn Cara) történetét meséli el, akik három idegen eltűnése után nyomoznak a fiktív, hangulatos, tengerparti ír városban, Bodkinban. A város összetartó közössége nagy titkokat rejteget, de vajon meddig?

Szereted a krimiket? Nézz olyan filmeket is, amelyeknek valós bűneset az alapja.

Köszi, jöhet a következő (május 9.)

A romantikus vígjátékok, valamint a török sorozatok kedvelői bizonyára rajongani fognak a Köszi, jöhet a következő című sorozatért, amelynek fordulatos cselekménye

mértani pontossággal ötvözi a romantikát, a drámát és a komédiát,

hogy egy válás szűrőjén keresztül mélyre ássunk az emberi kapcsolatokban. A főszereplő Leyla, egy fiatal ügyvéd, aki barátai segítségével próbál talpra állni szakítását követően.

Atlasz (május 24.)

Robot, távoli bolygó, mesterséges intelligencia és Jennifer Lopez – kell ennél több? Az űrben játszódó, akciódús sci-fiben a színésznő egy embergyűlölő adatelemzőt alakít, aki bizalmatlan a mesterséges intelligenciával, ezt azonban felül kell írnia magában. Nyomába ered ugyanis egy renegát robotnak, és úgy tűnik, hogy a küldetése során az MI-re kell támaszkodnia az emberiség jövőjének érdekében.

Eric (május 30.)

Ebben a New York-i, 80-as években játszódó sötét, rejtélyes és érzelmes sorozatban Benedict Cumberbatch bábszínészt alakít egy népszerű gyerekműsorban. Vincent élete teljesen kisiklik, amikor 9 éves fiát elrabolják, és elhatalmasodik rajta az önutálat, a bűntudat. Destruktív viselkedése fokozatosan elidegeníti családjától, munkatársaitól és a segíteni próbáló nyomozóktól, egyetlen szövetségese csupán Eric, a kék szörnybábú, akit fia alkotott meg, ő pedig megpróbálja életre kelteni, hogy segítsen neki megtalálni a gyereket.

És ha már sci-fi, íme az öt legjobb szerintünk!

Elindult a Nők Lapja Olvasósarok nevű kortárs könyvklubunk!

könyvklub