Kvíz: Mennyire emlékszel a Táncdalfesztiválokra?

Kvíz: Mennyi mindenre emlékszel a Táncdalfesztiválokból?

A Táncdalfesztivál sokak emlékeiben még mindig élénken él. Jöhet egy kis nosztalgia?

Rég volt, és igaz is volt: a magyar televíziózás egyik meghatározó korszakában, a Táncdalfesztiválok idején – amikor még nem ömlöttek minden csapból tehetségkutató műsorok –, számtalan olyan rátermett magyar előadóművész bukkant fel a nagyérdemű előtt (a Magyar Rádió zenekarának kíséretében), akiknek máig jól ismerjük a nevét.

Többek között Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Koncz Zsuzsa, Harangozó Teri, Molnár Piroska, Toldy Mária, Ambrus Kyri, Fenyvesi Gabi, Soltész Rezső, Koós János, Máté Péter, Korda György, a Hungária, az Illés, a Metró és az Omega is emlékezetes dalokkal gazdagították a színpadot. Sőt, mi több, örökzölddé vált slágereiket azóta is kívülről fújjuk!

Te mennyi mindenre emlékszel ebből a korszakból? Kattints a kvízre, és derítsd ki!

Kvíz: Mennyire emlékszel a Táncdalfesztiválokra?

Kvíz: Mennyire emlékszel a Táncdalfesztiválokra?

És a magyar retró sorozatokkal hogy állsz? Töltsd ki kvízünket, és frissítsd fel kicsit az emlékezetedet!

Kiemelt kép: Erkel Színház, a Táncdalfesztivál döntője. Az Illés-együttes: Szörényi Szabolcs, Szörényi Levente, Bródy János, mögöttük Illés Lajos és Pásztory Zoltán (Fortepan / Szalay Zoltán)
Tesztfotó: Táncdalfesztivált először a ’60-as években rendezett a Magyar Televízió (Fortepan / FŐFOTÓ/ Erkel Színház, Táncdalfesztivál, Rátonyi Hajnalka)