„Szerelmes vagyok az életbe!” – hangzik fel egyik legújabb dalában, egy korábbi számában pedig a következő: „Mit ad Isten”. Azt, hogy Fenyő Miklósnak sokat adott, én teszem hozzá. Az idén hetvenöt éves rock and roll király hangja, zenéje, tekintete a régi, népszerűsége töretlen. Az pedig, hogy az idő múlásával szentimentálisabb lett-e a Csókkirály, kiderül ebből a beszélgetésből.

Foci-világbajnokság van, meccsek egymás után. Áldozat időt szakítania rám?

Az, mert nagy rajongója vagyok a futballnak, sok meccset nézek, és nem csak vb idején, de tudja, az ígéret…

Rövid leszek. Készül az év végére?

A karácsony családi körben zajlik, gyerekekkel, unokával, halászlével, töltött káposztával. Az 1996 óta minden évben szokásos Fenyő Ünnep 2022-es koncertje
pedig egy fergeteges buli a BOK Sportcsarnokban.
Az évfordulós évre bővebb műsort terveztem, új dalokkal, melyeket az elmúlt három évben írtam, és tettem közzé különféle csatornákon.

Mozgalmas volt a hetvenötödik éve?

Nincs okom panaszra. A Margitszigeten volt a hagyományos szabadtéri koncert, és több mint harminc településen jártam a nyáron – Győrtől Szolnokon át Debrecenig –, mindenütt nagy szeretettel fogadtak.

Nagy színpadon, kis művelődési házban egyaránt csodás lehet a rajongók közt.

A rajongó szót nem szeretem, elcsépelt, már mást jelent, mint a pályám elején. A közönségemmel csodás. És a követőim között is, akik érdeklődnek, szeretik a rock and rollt, a zenémet, kíváncsiak rám, és eljönnek a koncertjeimre. 

Nem lesz kicsi a BOK csarnok?

Szeretem a kisebb tereket, jobban beénekelhetőek, és megmozgatják a közönséget. Ez számomra fontos és inspiráló, jó játék. Szeretek közel lenni azokhoz, akik ott vannak, mert komfortos, bensőséges a kapcsolat.

Fizikailag készül? Edz?

Semmi extra készülés nincs, én úgy sportolok, hogy focimeccset nézek. 

Nem is rúg labdába?

Az aktív futballozásnak tizenhét évesen véget vetett egy sérülés. Az edzőm mint ballábast csalogatott vissza, de nem mentem, viszont a szeretet, a rajongás, a drukk megmaradt, annyira, hogy letettem egy bírói vizsgát.

Nem edz, de a hangszereit ugye babusgatja kicsit?

A zongora, a gitár nem napi társ már, de időnként játszom. Skálázni a nagy koncertek előtt szoktam, bemelegítésként, hogy jobban bírjam hangilag. Mostanában inkább írok. Dalokat és könyvet az életemről. Száz oldallal már megvagyok, de még messze a vége.

Két hónapja látható az új klipje, melyben egy fiatal lánnyal énekel együtt.

A Covid hozta bezártságban született egy színdarabom, ha úgy tetszik, zenés játék, régi és új dalokkal. A történet csúcspontján hangzik fel a főhősnő dala, a Szerelmes vagyok az életbe. Bencsik Tamara énekli, aki a 2008-as Megasztárban lépett föl, és ott én zsűritagként méltattam.

Hotel Menthol. Aranycsapat. Made in Hungária. Láthatjuk valahol az új zenés játékát is?

A fiókom őrzi; még nem. Megírtam, eltettem. És nem csak ez az egy van a fiókomban.

Fióknak írni rossz. Egyfajta belső sírás.

Nem! A fióknak írni nem rossz, az is alkotás, mert lehet benne gyönyörködni, és ha csak egy embernek tetszik, aki én vagyok, az már jó.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .