Az egyik legérzékenyebb és legsokoldalúbb színésznőnk. A József Attila Színház stúdiójában iskolázódott, és tizenhét, kőszínházban töltött év után jelenleg szabadúszóként játszik. Leghíresebb filmje a Liza, a rókatündér, amelynek főszerepéért több nemzetközi díjban részesült. Koronczay Lillának élete sorsfordító napjairól vallott.

1981. december 6. Az első meselemez

Négyéves voltam, amikor egy Mikulás-ünnepség alkalmával a nagyszüleim bevittek magukkal a váci városi könyvtárba. Akkoriban ott dolgoztak a nyugdíjuk mellett. Attól kezdve ki sem lehetett robbantani onnan. Olvasni ugyan még nem tudtam, de a meselemezek teljesen elvarázsoltak. Olyankor megszűnt körülöttem a világ, se láttam, se hallottam. Moziztam a fejemben, lepergett előttem az egész történet. Akkor szerettem bele Domján Edit hangjába. Azt hiszem, az volt a színészethez vezető utam nulladik állomása.

1989. május 23. A meghatározó könyv

Tizenkét évesen értettem meg, valójában miért is jó olvasni. A Martina újra táncol című csehszlovák ifjúsági regény, egy Csíkos könyv tanított meg rá. A történet arról szólt, hogy egy kislánynak abba kell hagynia a balettet. Mélyen át tudtam érezni a gyászát, mert nem sokkal korábban egy sérülés miatt nekem is fel kellett hagynom a szertornával, pedig imádtam. Az a regény segített feldolgozni a traumát és elengedni a gyerekkori álmot. Azóta tudom, hogy a könyvek élni tanítanak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .